Koprivica: Čirgić se na protestu ponašao kao uličar i huligan, poslao sam poljubac okupljenima

2

Bitan je podatak da je ispred zgrade organizovan neprijavljeni skup, tzv. “spontano okupljanje”, nezadovoljnih studenata i profesora Fakulteta crnogorskog jezika i književnosti. Naravno, sve u režiji Adnana Čirgića, koji se na protestu ponašao ne kao profesor univerziteta, nego je vrištao kao obični huligan i uličar, poručio je državni sekretar Dragan Koprivica.

“Nijesam htio propustiti priliku, i pored upozorenja policije na Cetinju da je moj izlazak rizičan, pa sam izašao pred skup da pozdravim prisutne i pozovem na razgovor nekoliko profesora i studenata, što je bila i moja obaveza u datom trenutku. Naravno, čim sam se pojavio, Čirgić je doživio delirijum tremens, što se prenijelo na jedan broj prisutnih. U pokušaju da smirim situaciju poslao sam čak i poljubac okupljenima prije nego pozovem predstavnike da uđu u zgradu, ali su već tad počele prijateljski da lete kamenice, pa sam ušao u ulaz”, navodi Koprivica.

Zatim je,kako dodaje, jedan broj ostrašćenih pojedinaca nasilno prodro u zgradu i pored policijskog i dežurnog obezbjeđenja, pa su i uskakali u kancelarije, vikali na zaposlene službenice praveći nered po službenim prostorijama, valjda da im na prigodan način čestitaju Osmi mart.

“Vjerujem da će o tom klasičnom upadu u državne prostorije i nadležni organi dati svoj sud. Okupljenima sam u najboljoj namjeri htio saopštiti stav resornog Ministarstva da studenti FCJK nemaju razloga da brinu za svoje studiranje, da budžet još nije usvojen, itd. ali se od Čirgićeve vriske iz mase nije moglo doći do riječi”, dodaje on.

Naravno, kako je kazao Koprivica, on je napravio vid klasične zloupotrebe studenata prvenstveno u svoje svrhe.

“A kad već apeluje za uplate nek se zapita koliko je dosad državnog novca otišlo na njegove apanaže kao, navodno, istaknutog kulturnog stvaraoca, pri čemu on nema zakonski osnov za sticanje tog statusa. A i inače smatram da Čirgić ima neke probleme lične prirode. U svakom slučaju, kad god zatreba, spreman sam da sa bilo kim obavim razgovore na Cetinju, i izražavam žaljenje što se “spontani” skup pretvorio u rušilačku, huligansku akciju proboja u državne prostorije resornog Ministarstva, o čemu i pravna država mora dati svoje tumačenje”, tvrdi Koprivica.

Prema njegovim riječima, koliko god neredi i nemiri po Crnoj Gori nekom odgovarali, građanski mir predstavlja osnov svih perspektiva naše zemlje na putu ka EU.

“Svakako, u to se ne uklapaju nasilni akti poput današnjih, uz uskakanje pojedinaca u državne prostorije i pravljenje haosa po visokoj instituciji Crne Gore”, dodao je on.

2 Comments
 1. Dado komentariše

  E kakvi su cetinjani kad za turetom idu i on im piše pismo, dabogda cetinjani počeli na arapskom da pišu

  8
  1
 2. Ja komentariše

  To govno huškačko ako ne uhapse danas jebem ja vladi majku svima pogotovo sekuloviću.ono će da huška kao muslimani u bosni 92 kad ubiše momka na svadbi.pu.ovo ako se dozvoli ovako i muslimanima i albancima oroćićemo i kao u bosni i kosovu.moraju pseto lajavo uhapsiti i optužiti kako im glava zna

  6
  1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.