Kontraefekat: DPS igrao na razdor između Vučića i Amfilohija, sloga i jedinstvo im se vratili kao bumerang!

1

Sledeće nedjelje će dva mjeseca od kada je usvojen Zakon o slobodi vjeroispovijesti, koji je pokrenuo lavinu nezadovoljstva u Crnoj Gori, ali i u regionu. Mala grudva nezadovoljstva danas se pretvorila u rijeku ljudi koja se svakog četvrtka i nedelje sliva ka svetinjama širom Crne Gore i koja iz nedelje u nedelju biva sve brojnija i složnija.

Jasno je da je DPS, kada je ušao u priču oko usvajanja pomenutog zakona računao da će kao i mnogo puta do sada uspjeti da u par dana iskontrolišete nezadovoljne građane. Računali su na razjedinjenost srpskog korpusa, neslogu i navodnu netrpeljivost prvog čovjeka Srbije Aleksandra Vučića i Mitropolita Amfilohija. To je upravo bilo najjača karta na koju je DPS i zaigrao kada je ušao u ovu priču.

Neupućenima je možda i izgledalo da je DPS dobro odmjerio situaciju oko Vučića i Mitropolita Amfilohija i da će na tom talasu unijeti dodatnu konfuziju među pravoslavni živalj koji je pokazao početno nezadovoljstvo nakon usvajanja Zakona.

Međutim, ono na što nisu računali, to je sloga i jedinstvo našeg naroda i državnog vrha Srbije i crkvenog vrha u Crnoj Gori, kada je najteže. Iako su se u kuhinjama raznih službi kuvala razna podmetanja i spinovi, narod je pokazao da je sazrio i da ne nasijeda na stare i izanđale fore, službi koje nijesu reformisane već decenijama.

Državni vrh Srbije, ali i Mitropolije crnogorsko primorske su odlično pročitali naum ovdašnjeg režima i svojim ključnim sinhronizovanim i mudrim odlukama otupili su medijsku oštricu napada Podgorice. Sporadične izjave koje možda s vremena na vrijeme zaparaju uši javnosti, a koje ne prijaju svačijem uhu, ne treba da budu inicijalna kapisla za dublje komentare i analize.

Zato, jasno je da sada vrijeme radi protiv onoga koji je izglasao ovaj zakon. I kako vrijeme bude odmicalo, jasno je da će sve veći broj naroda biti na ulicama. Kao što je jasno da se ovaj Zakon već sada vratio kao bumerang DPS-u.

Ovo i jesu mjeseci kada je svako pokazao svoje pravo lice. Kada su maske pale. Narod nikad složniji i sabraniji, saglasje između državnog vrha Srbije i Mitropolije nikad veće i ohrabrujuće i DPS nikad konfuzniji i u političkom nokdaunu. Sve ono što su planirali za svoju prednost, pretvorilo im se u suštu suprotnost i vratilo im se kao bumerang!

 

 

1 Comment
  1. Boki komentariše

    A sta radite vi sa Vucicem Milovim. Ko ga sisa tamo, ne treba nam nista, samo odmaze, mitropolija je dovoljna.

    4
    1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.