Konkurs za direktora policije ističe u nedelju: Za fotelju se grčevito bore “mojkovački klan” i Grand, u trci i oni koji su hapsili sveštenike i vladike!

17

Najveći broj kandidata za direktora Uprave policije biće službenici bliski ekipama iz Mojkovca i ekipi okupljenoj oko Granda.

Mojkovački” klan i ekipa iz Granda, kako je BORBA već pisala krenuli su u juriš za fotelju šefa Uprave policije.

Javni konkurs za izbor direktora Uprave policije traje do nedelje.

Prema prvim indicijama, najmanje 7-8 kandidata će se prijaviti na konkurs, a među njima će biti i nekih penzionisanih policijskih službenika. Prema našim saznanjima, namjeru da se kandiduju imaju i neke policijske starješine koje su naređivale hapšenje vladika SPC-a.

Kako saznajemo, upravo će kandidati dva suprostavljena klana unutar policije gurnuti najveći broj svojih kandidata za tu funkciju koja je ostala upražnjena nakon ostavke Veselina Veljovića.

Trenutno, unutar vrha policije, ekipa iz Granda ima premućstvo, jer od šest aktuelnih pomoćnika Uprave policije, četvorica su bliski tim strukturama.

Zato će se između de dvije grupacije, odnosno njihovih kandidata voditi bitka za šefa policije, što nažalost znači, da će bezbjednosni sitem biti teško reformisati.

Konkursom je, kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, predviđeno da je neophodan uslov za kandidate, pored opštih uslova propisanih zakonom, i najmanje 15 godina radnog iskustva na poslovima sa visokom stručnom spremom, od čega najmanje pet godina na rukovodećim radnim mjestima u policiji, sudu, državnom tužilaštvu ili Agenciji za nacionalnu bezbjednost.

Iz MUP-a podsjećaju direktora UP, na osnovu javnog konkursa, imenuje Vlada, na predlog ministra unutrašnjih poslova.

Aktuelni vršilac dužnosti direktora UP je Vesko Damjanović.

17 Comments
 1. tako stoje stvari komentariše

  Ako i nijesmo za boljeg. Dok je ovaca biće i vune. profesore, profesore…o jadu se zabavio !

  35
  11
  1. Dragan komentariše

   Pa neka DF prijavi svoje aki ih ima

   12
   17
   1. tako stoje stvari komentariše

    Tipičan primjer praznoglavog, a zluradog bota Zdravka Krivokapića i URE.

    Bolje ti i takvi, kojima su puna usta DF-a da se zapitate ko će se normalan i čestit prijavit se na ovaj konkurs, pod ovim i ovakvim uslovima ? Trebalo je Zakon i uslove koji su propisani istim, prvo izmjenit, pa onda raspisivat konkurs….ovako, mijenjamo da bi ostalo isto, samo kozmetičke promjene, koje provodi Dritan a nažalost i Zdravko, po nalogu svojih mentora i finansijera.

    No, polakoTE….progledaćeš, ima vremena, ti i slični…za jedno 30 godina.

    18
    8
    1. Dzo komentariše

     Pa kako da promijene zakon kad ni ove sto su donijeli jos ne vaze. Blokira Milo.
     Ovo ce potrajati, pravda je spora ali pravicna

     14
     1. tako stoje stvari komentariše

      Aaaa došla voda magaradi u uši…oćete, htjeli ste da kohabitirate sa Milom ? Pa eto vam sad….kad su vam pametni ljudi govorili, da od tog nema ništa, nijeste birali ni riječi ni sredstava da ih unizite a sebe predstavite kao bogom dane mudrace, koji su sišli sa neba da nam udjele dijelić svoje mudrosti i vizije…

      E pa, za mene je ključno pitanje i problem, ne što Milo blokira ( očekivalo se ) već ko mu je to omogućio, ko mu dao političku infuziju. Toliko su mudri i politički vispreni Krivokapić, Abazović i Bečić, da su sebe doveli u pat poziciju, a Milo iz defanzicne pozicije, pratkički izgubljene partije, povratio se, ima inicjativu…

      Samo vi igrajte oko ambasada, držite se njihovih savjeta, nećete daleko.

      17
      5
  2. Istina je jedna nema dvije komentariše

   Pa zna se ko je mogao imati 15god staza na rukovodecim pozicijama, pa jedino provereni milovi kadrovi, znaci oni najgori. Smijesan konkurs, morate onda ,, uvesti” nekoga iz inostranstvu… Nego ako htjede neko od penzionera tih ranijih policajaca. Vjerovatno ih ima koji su smetali rezimu, pa su ih poslali u prije vremenu penziju…

 2. Edgar Huver komentariše

  Dragan Braunović je jedino pravo rješenje, da počisti smeće koje je ostalo iza Veljovića i njegovih pomoćnika. Častan i sposoban čovjek, vrhunski profesionalac prema kome je cijeli ”arsenal” mjera i metoda tajne službe primjenjivan više decenija. Bilo koji drugi kandidat je ”igrač” ovoga ili onoga klana. Vjerujem da će to Krivokapić shvatiti na vrijeme.

  23
  10
  1. Samo pravo komentariše

   Je li to onaj advokat, ako jeste mislim da advokat ne moze da bude dobar sef policije.

   5
   8
  2. Milan komentariše

   Ako je to funk­ci­o­ner SNP-a Braunović, on je biv­ši na­čel­nik Upra­ve za od­bra­nu Cr­ne Go­re i radio u saveznom ministarstvu odbrane..

   14
   1
 3. Maja komentariše

  Sve tacno!

  6
  1
 4. Maja komentariše

  Je li ovaj Braunovic sto u rodu sa Gotanom Braunovicem sefom Markovicevog obezbjedjenja.

  7
  1
  1. Kontra revolucija komentariše

   Ništa bez Knezevica ili Mede !.
   To vam je sudbina, Crnogorci !.
   Od više zla izabrati ono najmanje !.

   8
   2
 5. Rade komentariše

  Pedja Sukovic je dokazano zrtva DPSa i jedini bi se sigurno hrabro i iskreno borio protiv hobotnice. Ostali su saradnici Veljovica i druzine pa da su casni ili bi se okrenuli protiv kriminalaca u policiji ili bi napustili tu organizaciju da ne budu dio iste. Sad price posten je a radio u policiji punoj kriminalaca ne piju vodu.

  17
  11
 6. Leonida komentariše

  Samim tim što su kao uslov postavili 5 godina na rukovodećim položajima ponovo su otvorili vrata za kadrove DPS-a, jer drugi, politički nepodobni, nisu mogli biti na takvim mjestima! Aferim!!!

  13
  1
 7. Neko. komentariše

  Ovo je sramota!
  Ne moze ovo

  11
  2
  1. Istina je jedna nema dvije komentariše

   Pa zna se ko je mogao imati 15god staza na rukovodecim pozicijama, pa jedino provereni milovi kadrovi, znaci oni najgori. Smijesan konkurs, morate onda ,, uvesti” nekoga iz inostranstvu… Nego ako htjede neko od penzionera tih ranijih policajaca. Vjerovatno ih ima koji su smetali rezimu, pa su ih poslali u prije vremenu penziju…

   1. E viva komentariše

    Može li konkurisati onaj nesretni policajac iz NK, što ostavi posa i ode u manastir da đelje ikone.. On bi bio pravi, pa kada okupi starješine da im zagusla po jednu, a pridruži se Krivokapić sa domaćom lozom..

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.