Konjević: Podgorici potrebne promjene, izgradićemo škole i vrtiće

0

Glavni grad će svake godine u Budžetu predvidjeti 500.000 eura namijenjenih za ulaganje u infrastrukturu osnovnih škola i vrtića u Podgorici, i to je jedna od ključnih tema na kojoj će Građanski savez za promjene inistirati kao konstituent nove vlasti u Podgorici, istakao je profesor Vukić Konjević, kandidat tog saveza za odbornika u SO Glavnog grada i direktor osnovne škole „Oktoih” u Podgorici.
„Od budžeta od preko 40 miliona eura godišnje obaveza je prema našoj djeci da izdvajamo ova sredstva kako bi se popravilo stanje u osnovnim školama i vrtićima i stvorili mnogo bolji uslovi i za rad prosvjetnih radnika. Kao ključni činilac buduće vlasti Glavnog grada omogućićemo da, do izgradnje novih vrtića, Glavni grad ustupi poslovne i druge prostore za otvaranje privremenih vaspitnih jedinica. Danas u Podgorici nova naselja, u kojima najčešće žive mlađi bračni parovi, nemaju vrtiće i osnovne škole što predstavlja izuzetan problem za roditelje”, smatra Konjević.
Podgorica je, kako ističe, jedini glavni grad u regionu koji ima samo jednu gimnaziju.
“Druga, nova gimnazija, nasušna je potreba građana Podgorice, a od obećanja datog prije četiri godine nema ništa. Zato su građanima Podgorice potrebne promjene i u ovoj oblasti kako bi na mjestima odlučivanja došli odgovorni i stručni ljudi koji će raditi u javnom interesu, a ne u interesu privilegovanih pojedinaca. Za četiri godine potrošeno je skoro 200 miliona novca građana Podgorice, a uslovi u osnovnim školama i vrtićima nijesu na nivou koji zahtijevaju evropski standardi”, dodaje Konjević.
Građanski savez za promjene zalagaće se, kako je rekao, i za rekonstrukciju postojećih i izgradnju novih vaspitnih i obrazovnih kapaciteta.
“Vrtića u City kvartu u zahvatu DUP-a „Radoje Dakić“, Bloku XVIII-XIX i Bloku VI, Zabjelu, Tuzima i dogradnju objekta vaspitne jedinice JPU „Ljubica Popović“ u Donjoj Gorici; novih objekata osnovnog obrazovanja u City kvartu u zahvatu DUP-a „Radoje Dakič“, Koniku, Zabjelu, Zlatici i Tološima”, ističe Konjević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.