Konjević: Nije vrijeme za ekstra profitere, Žugiću, vakat je za ostavku!

0

Najmanje što sam očekivao jeste da gospodin Radoje Žugić nastavi sa obmanom građana i “odbranom” bankara, ocijenio je Raško Konjević, zamjenik predsjednika SDP-a.

“Guverner Žugić je, dijelom svojih mjera, omogućio bankarima da zarade više nego da tih mjera nije bilo, jer će rate za kredite građanima i privredi biti uvećane. Znači bankari će, u ovim teškim okolnostima, dodatno zaraditi na teret građana i privrednika. Ovo je solidarnost u izvedbi gospodina Žugića. Bankarima ekstra profit, a narodu priča o “brizi”.

Žugić treba da odgovori javnosti – da li će rate kredita građanima i privredi biti veće primjenom ove mjere? Ako neće spreman sam javno da se izvinim guverneru Žugiću, a ako je tačno da će rate građanima i privredi biti veće – ponavljam Žugić treba da ode. Treba da ode jer je obmanuo građane izjavljujući da “da nema nikakvog posebnog i dodatnog naplaćivanja kamate”. Ako “nema posebnog i dodatnog naplaćivanja kamate” kako će onda rata građanima i privredi biti veća?

Nakon odgovora ostavka će mu se sama ukazati ako ima osjećaj prema onima koji zbog više sile ne mogu da rade i zarade, ili privrednicima koji ne mogu da posluju. Žugić za njih misli da je uredu da bankarima plate neku novu kamatu. To, moj uvaženi guverneru, nije solidarnost no narodski rečeno, u ovakvim okolnostima, bruka.

Bruka jer ti isti bankari naplaćuju najveće kamate u regionu, najveće provizije za sve i svašta, a prošle godine su na ovom tržištu, od građana Crne Gore i ove privrede zaradili 50 miliona eura profita. Malo im je? Pa i u ovakvim okolnostima, traže kamatu više.

Ovo, gospodine Žugiću, nije razumijevanje trenutka, ovo nije solidarnost sa narodom, o kojoj vi pokušaste nešto da kažete. Ovo je nepostojanje osjećaja za “muku” klijenta i “trka”, bez ikakve mjere, za ekstra profitom. Vi za ove stavove kažete da su “jeftini populizam”, a mi kažemo da je njihovo ponašanje, koje im Vi svesrdno dozvoljavate, beskrajni bezobrazluk.

Na kraju, slažem se sa vama – nije vrijeme za demantije i velike polemike. Ali nije vrijeme ni za obmane i ekstra profite.

Vrijeme je za solidarnost i odgovornost. A Vama, gospodine Žugiću, vakat za ostavku!!!, poručio je Konjević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.