Konjević: Institucije dograđivati a ne urušavati

1

Predsjednik Socijaldemokratske partije Raško Konjević susreo se danas sa Borisom Gandelom, ambasadorom Slovačke Republike. Konjević i Gandel razgovarali su o aktuelnoj političkoj situaciji sa posebnim fokusom na Izvještaj o napretku Crne Gore koji se trenutno razmatra na zasijedanju Evropskog Parlamenta.

Konjević je ambasadoru Gandelu prenio zabrinutost SDP da unilateralna zakonska rješenja koja nijesu proizvod unutrašnjeg političkog dijaloga, a posebno dijaloga sa evropskim partnerima, mogu da imaju teške konsekvence po buduće članstvo Crne Gore u Evropskoj Uniji.

On je izrazio zadovoljstvo što su evropski partneri u pomenutom izvještaju dodatno apostrofirali potrebu za širokim konsenzusom i otvaranjem dijaloga u Parlamentu, čime su potvrđeni jasni stavovi SDP-a.

Konjević je upoznao ambasadora sa stavom SDP-a da budućnost Crne Gore u Evropskoj Uniji nema alternativu kao i da svaka administracija koja zanemari preporuke iz Brisela, posebno iz oblasti važnih zakona kakav je set zakona o pravosuđu, ne može očekivati da uspješno vodi Crnu Goru u tom pravcu.

Konjević je naveo da je demokratska promjena vlasti normalna stvar za svaku zemlju ali izrazio bojazan od uvođenja prakse da svaka nova vlast – umjesto da nadograđuje institucije sistema koje su pozitivno ocijenjene od strane Evropske i Venecijanske Komisije, iste urušava i kreira nove sa ciljem njihovog podređivanja sopstvenom politickom interesu.

1 Comment
  1. Rodjo komentariše

    Ajde konjino šta ti znaš o institucijama. Tebi je institucija bulja DPS a iz koje si ispao juče.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.