Konekcija je jasna: Zbog pretresa ćelija u Spužu, sumnja se da je bačena bomba u dvorištu kuće Predraga Spasojevića!

0

Načelniku Istražnog zatvora Predragu Spasojeviću ponovo je danas bačena eksplozivna naprava u dvorište kuće, ali ovog puta nije eksplodirala. Ovo je druga eksplozivna naprava koja je bačena u dvorište njegove kuće za samo četiri dana!

Građanima Crne Gore je još od prvog slučaja postalo jasno da je ovo puki pokušaj zastrašivanja časnih ljudi od strane kriminalnih grupa a koje je Spasojević evidentno „potkačio“. Naime, koliko je poznato javnosti Crne Gore, UIKS je prethodnih nekoliko mjeseci sprovodio intenzivne radnje kako bi kriminalcima iza spuških rešetaka oduzeli predmete koji su im van domašaja očiju policijskih službenika, dostavljana.

Tako je tokom novembra Uprava za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) sprovela nekoliko pretresa, a jedan od njih se dogodio i juče. Prilikom pretresa, pronađeni su mobilni telefoni, SIM kartice, bodeži, igle, a u jednom slučaju su čak pokušali da prošvercuju mobilne telefone iza spuških rešetaka – zavareni u dnu šerpe!

Očigledna je poruka kojom pokušavaju da zastraše Spasojevića. Oduzimanje tolikog broja mobilnih telefona evidentno ne odgovara kriminalnim strukturama u Crnoj Gori te pokušavaju Spasojevića da zastraše.

U nastavku Borba će podsjetiti na sve oduzete predmete, hronološki po dešavanjima:

U poslednje vrijeme pretresima u istražnom djelu spuškog zatvora, oduzeta je veća količina nedozvoljenih predmeta. Među njima je, do sada za dva mjeseca, oduzeto i oko 60 mobilnih telefona.

17. novembra UIKS je pretresima pronašao četiri mobilna telefona i dva rutera za internet konekciju.

„U okviru planiranih aktivnosti, službenici obezbjeđenja su dana 16. novembra 2022. godine, izvršili pregled i pretres dvije prostorije u kojima borave pritvorena lica, i tom prilikom je pronađeno i oduzeto četiri mobilna telefona, koja su bila sakrivena na poseban način, kao i dva rutera za internet konekciju“, kazali su iz UIKS-a.

Istakli su da su protiv pritvorenika kod kojih su pronađene i oduzete nedozvoljene stvari i predmeti utvrdiće se eventualna disciplinska odgovornosti i preduzeti mjere u skladu sa zakonskim i podzakonskim propisima.

Oni dodaju da je 14. novembra otkriven i presječen poseban način pokušaja unosa nedozvoljenih stvari i predmeta zatvorenicima u Zatvoru za duge kazne.

Telefoni zavareni za dno šerpe: „Voli vas brat“

20. novembra, službenici UIKS-a su provjerili šerpu koja je bila namijenjena zatvorenicima, a u kojoj su na dnu bili specijalno zavareni mobilni telefoni.  Na njima je bila i ceduljica sa natpisom „Voli vas brat“.

Iz UIKS-a naglašavaju da u svim operativno.taktičkim radnjama i mjerama koje se preduzimaju prilikom službenih radnji garantuju poštovanje svih prava zatvorenika, pritvorenika, onih koji im dolaze u posjetu, zaposlenima, ili trećim licima:

„Te da će eventualna saznanja o povredi bilo kojeg prava biti ispitana, a posebno iz razloga što se u djelovanju određenih grupacija želi spinovati javnost o navodnim povredama prava, kako bi se upravo na ovaj način skrenula pažnja javnosti s akcenta na kojem insistiramo – a to je da se spriječe svi vidovi zloupotreba unutar UIKS-a.“

Foto: UIKS

Istog dana izvršeni su pretresi kojim je oduzeto više mobilnih telefona kao i određeni suplementi i bodež.

Nakon toga je 1. decembra eksplodirala bomba u dvorištu načelnika Istražnog zatvora Predraga Spasojevića

U toku večeri, oko 20.20 časova u mjestu Podanje, u blizini ograde kuće u vlasništvu Predraga Spasojevića, načelnika Istražnog zatvora, aktivirana je eksplozivna naprava. Tada je saopšteno da nema povrijeđenih lica a da na njegovoj imovini nije konstatovana nikakva šteta.

Brojne su bile reakcije i poruke podrške Spasojeviću. Lider Radničke partije Maksim Vučinić pružio je podršku Spasojeviću i kazao da je on hrabar borac protiv kriminala i čovjek koji ima značajne rezultate kao načelnik Istražnog zatvora. Ministarstvo pravde takođe je najoštrije osudilo napad na imovinu načelnika Istražnog zatvora Predraga Spasojevića.

“Očekujemo od nadležnih organa da u što kraćem roku preduzmu sve radnje i mjere u okviru svojih zakonskih nadležnosti, istraže sve okolnosti navedenog slučaja i procesuiraju odgovorna lica”, saopšteno je iz ovog resora na Tviteru.

Prekjuče saslušani osumnjičeni, juče nastavljeni pretresi i oduzeti telefoni – danas opet bomba u Spasojevićevom dvorištu!

Nakon napada na imovinu Predraga Spasojevića iz Uprave policije Vijestima je nezvanično rečeno da su inspektori izuzeli snimke nadzornih kamera.

„Više osoba saslušano je u istrazi bombaškog napada na kuću načelnika Istražnog zatvora Predraga Spasojevića, prenijele su Vijesti. Prema istim informacijama, policija je utvrdila da su najmanje dvije osobe učestvovale u napadu – jedna je vozila automobil, iz kog je suvozač istrčao i bacio ručnu bombu ka ogradi Spasojevićeve kuće.

Dan nakon ove istrage, nastavljeni su pretresi u Istražnom zatvoru i juče ujutru su oduzeta četiri mobilna telefona, nedozvoljene tablete, igle špricevi, kao i SIM i memorijske kartice.

Kako je Pobjedi tada rečeno, u pitanju su planirane aktivnosti koje će se nastaviiti u narednom periodu, kako bi se održao nivo bezbjednosti – sve dok se u potpunosti ne izoluju pojave ovakvog tipa, „i ne omogući da imamo sterilan zatvor“.ž

Danas, ponovo imamo slučaj bombaškog napada na imovinu Predraga Spasojevića. Naime, u njegovo dvorište je bačena eksplozivna naprava koja, međutim, nije eksplodirala.

Samim tim, postavlja se pitanje je li Spasojevićev život ugrožen ovim napadima ali i hoće li nadležni državni organi raditi svoj posao i zaštiti život i imovinu građanina Crne Gore. Spasojević je svakako poznat kao veliki borac za slobodu ali i oštar protivnik kriminala i osoba koja će im odlučno stati na kraj. Pokušaji zastrašivanja očigledno Spasojevića neće pokolebati, a ovim putem će postati jasno hoće li nadležni organi, konačno, početi da rade svoj posao.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.