Konatar: Podnijeli smo krivičnu prijavu protiv Ivanovića

3

Nastavljena je sjednica Skupštine Crne Gore. Poslanici danas raspravljaju o razrješenju predsjednika Državne izborne komisije DIK Alekse Ivanovića.

U predlogu o razrješenju Ivanovića dostavljenom Skupštini se navodi da je Administrativni odbor jednoglasno utvrdio da su Ivanović i pojedini članovi DIK povrijedili odredbe Zakona o izboru odbornika i poslanika, koji su, bili dužni da primjenjuju doslijedno i neselektivno a ne da budu uzdržani i protiv njegove primjene.

“Zbog nezakonitog odbijanja Državne izborne komisije, dana 28. decembra 2020. godine da po urednom zahtjevu Skupštine dostavi Skupštini izvještaj o popuni upražnjenog poslaničkog mjesta i da verlflkuje mandat Suadi Zoronjić sa poslanicke llste Cmo na bijelo – GP URA, na sta Državnu izbonu komisiju obavezuje član 32 tacka 13 Zakona”, piše u obrazloženju Odluke.

Miloš Konatar iz GP URA rekao je da su podnijeli krivičnu prijavu protiv Ivanović i članova DIK koji su kako je rekao, učestvovali i u neuspjelom pokušaju puča.

Poslanik SD Ivan Brajović ističe da je bio obradovan činjenicom da se Ivanović javio na konkurs za mjesto predsjednika DIK.

3 Comments
  1. Q komentariše

    Kako vas nije sramota da vise od pola godine niste u stanju da smjenite idiota i sad drzite u skupstini govore kao da nesto veliko radite,a opet ce neki DPS-ovac biti postavljen na to mjesto.Strasno.

  2. Novopečeni Staropodgoričanin komentariše

    Poslije pola godine, oglasi se malac… Da sačekamo Konataru još malo, jedno 3-3,5 godine da se ponamjestite po upravnih odbora i komisija, pa da se počne radit’ nešto…

  3. LipaLipa komentariše

    … smjena ove fukare, Alekse, klasicna nadleznost, supstine, vidimo i koga birao, ojenjivao, Brajovic, … vidimo da komplet pozicija, proziva optuzuje za pokusaj dtz.udara, opravdano, … e sada, zasto to nisu odah, prije ne zanam, osim ako ne bilo toliko spresno, mozda neka procedura, … naravno da je opravdana prijava Konata za kriv.odgovornost, … aj’ zdravo, …

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.