Konačna odluka: Bez navijača iz inostranstva na Igrama u Tokiju

0

Dileme više nema, Japanci su presjekli – Olimpijske igre u Tokiju proteći će bez navijača iz inostranstva zbog pandemije virusa korona.

Kako je navedeno u zvaničnom saopštenju, posle sastanka predstavnika Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), Međunarodnog paraolimpijskog komiteta (MPK), vlasti Tokija, Organizacionog komiteta OI i Vlade Japana, održanog u petak, donijeta je odluka da zbog pandemije koja i dalje hara planetom, inostranim navijačima ne bude dozvoljeno prisustvo na Igrama koje su zakazane ovog ljeta.

Odluka je donijeta zbog održavanja zdravstvene bezbjednosti svih učesnika, kao i građana Japana. I činjenica je da je takva odluka možda i iznenaćujuća, ali na nju je uticala to što se u pojedinim delovima sveta konstantno pojavljuju novi sojevi virusa korona, kao i činjenica da postoji ograničavanje putovanja na globalnom nivou.

Svima koji su prethodno kupili karte za OI, novac će uredno biti vraćen.

Podsjetimo, Olimpijske igre koje su prvobitno bile zakazane za 2020. godinu, pa su pomjerene zbog haosa prouzrokovanog koronom, trebalo bi da startuju 23. jula i da traju do 8. avgusta.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.