Kon: Ovako blage mjere su nedopustive, mi smo presudili

2

Član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je jutros da srećom nismo blizu da puknemo kao zvečka, ali da situacija nije sjajna.

Za Beograd mogu da kažem da je katatstrofalan; dolazimo do situacije da nema mjesta u bolnicama, rekao je on i dodao da je popunjenost u bolnicama pri kraju.

Prema njegovim riječima, veliki je problem vraćati „nekovid“ bolnice u kovid bolnice jer nema ko da liječi druge bolesti. Takođe, uz ovako veliki broj novoinficiranih ugrožava se i proces vakcinacije.

Upitan zašto nije odmah uvedeno vanredno stanje nego se čekalo, Kon kaže da je medicinski dio Kriznog štaba još u novembru tražio najrigoroznije mjere ali da im je rečeno da to ne može da se sprovede bez vanrednog stanja.

Podsjetio je i da su mjere pooštravane, pa je pojedinim vikendima i bilo dosta toga zatvoreno, i to je, kako kaže dalo rezultate.

„Mi sve vrijeme tražimo takve mjere, a krenula je onda priča o vanrednom stanju. Interesantno je kako se svi zagrcnemo kada počnemo da pričamo o vanrednom stanju. Svi se sjećaju samo toga i da je bilo zabranjeno kretanje starijima. Mi o policijskom času ne razmišljamo, ali to bi bilo na dnevnom redu kasnije”, rekao je dr Kon za TV Prva, prenosi B92.

„Za sada smo daleko od uvođenja vanrednog stanja jer je to procedura. Proaktivno treba raditi, mi smo do sada kasnili oko dvije nedelje. Samim tim što nema te operabilnosti da se odmah može reagovati. Mi smo presudili. Medicinski dio je uradio sve što je trebalo. Mi smatramo da su ovako blage mjere nedopustive“, istakao je dr Kon.

2 Comments
  1. Helm komentariše

    Ne smijete da uvedete vanredno stanje i policijski cas zbog naroda koji bi se pobunio i izašao na ulice.

  2. Горан К. Нови Сад komentariše

    Pa kad Kona država nije zatvorila zbog prošle afere sa vakcina sad on zatvara celu državu. Tako nam i treba.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.