Kon: Mjere ne mogu da se ublažavaju dok su bolnice pune

0

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da se nakon dvije nedelje zatvaranja tržnih centara i ugostiteljskih objekata “vrlo jasno vidi delovanje mjera” i usporavanje i pad broja zaraženih korona virusom, ali da “mora da se kaže da je situacija i dalje vanredna”.

Kon je za televiziju Pink izjavio da je “medicinski dio (Kriznog štaba) kočničar za popuštanje mjera u ovom trenutku”, kao i da bi “bilo tragično da napravimo grešku zbog nestrpljenja”.

On je rekao da mjere ne mogu da se ublažavaju dok su kovid bolnice pune i da “moramo da vidimo jasno da se povećava otpust”.

“Vakcina ekstremno dobro radi u Beogradu”, rekao je Kon i precizirao da se usporavanje i pad broja zaraženih korona virusom naročito vidi u glavnom gradu gde je preko 34 posto punoljetnog stanovništva vakcinisano.

Prema njegovim riječima, u gradskoj opštini Stari grad je 50 odsto punoljetnih primilo dvije doze vakcine protiv korona virusa.

Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je rekao da se nada da će do kraja nedelje tržni centri biti otvoreni i dodao da se u glavnom gradu “približavamo četvrtini revakcinisanih” medju punoljetnim stanovništvom.

On je rekao da je Grad Beograd organizovao prevoz preko 10.000 ljudi, od mesta gdje žive do punkta za vakcinaciju, kao i da su organizovao, zajedno sa zdravstvenim radnicima, 52 mobilna punkta za vakcinaciju.

Izvor: Beta

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.