Kompletna opozicija protiv: Maske su pale, ozvaničen dogovor DPS-a i Demokrata

0

Skupština Crne Gore je glasovima 42 poslanika usvojila izmjene odluke o Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornih i drugih zakona, kojom će izborne reforme morati da predloži do 15. novembra.

Odluku su podržali poslanici Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokrate (SD), manjinskih stranaka i Liberalne partije.

Poslanici Demokratskog fronta (DF), Ujedinjene Crne Gore i samostalni poslanici nijesu glasali, dok poslanici Socijalističke narodne partije (SNP) i Socijaldemokratske partije (SDP) nijesu prisustvovali sjednici.

Poslanici vladajuće većine odbili su amandman Demokratskog fronta (DF) kojim se zahtjeva da sprovođenje izbornih zakona nadgleda tehnička vlada, a ne poseban odbor. Poslanik Demokratskog fronta Andrija Mandić kazao je da će taj politički savez narednih dana razmotriti učešće u radu Odbora.

Skupština do isteka poslovničkog roka nije usvojila predlog Administrativnom odboru za popunu upražnjenih mjesta u Odboru za izborne reforme, prema kojem su predstavnici Demokrata Momo Koprivica i Danilo Šaranović trebali da uđu u to tijelo.

Oni nijesu izabrani jer Admionistrativni odbor skupštini nije dostavio predlog prije ponoći, kada je istekao poslovnički rok.

Predsjednik Administrativnog odbora Ljuiđ Škrelja kazao je da su ga poslanici DF-a spriječili da se odluka donese prije isteka roka.

“Oni su me opstruirali jer je namjera da se sjednica ne završi prije ponoći. Javljali su se proceduralno da bi krali vrijeme”, kazao je Škrelja, na šta je poslanik DF-a Andrija Mandić kazao da je “DPS već prevario Demokrate”.

“Ovo se dešava kada sa DPS-om pravite dilove. Prevarili su vas, jer su mogli da donesu odluku tokom dana i nisu morali čekati ponoć. Ovako su prošli mnogi prije vas”, kazao je Mandić, dok je Nikola Rakočević kazao da je predlog Demokrata “stigao u 15 minuta prije ponoći” i poručio da će tražiti vanrednu sjednicu skupštine na kojoj će se novi članovi imenovati

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.