Komorska ostrva ne priznaju tzv. Kosovo, lažni navodi o tome

0

Ministarstvo inostranih poslova Komorskih ostrva obavijestilo je ambasadu Srbije u Najrobiju da stav Unije Komora po pitanju nepriznavanja tzv. Kosova ostaje nepromijenjen, da ta država ne priznaje Kosovo, te da su se navodi koji su se pojavili o tome lažni.

Nedavno je lider ANK i nekadašnji kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli objavio da je ponovo uspio da obezbijedi priznanje Komorskih ostrva.

Ambasadi Srbije u Najrobiju u Keniji dostavljena je zvanična nota Ministarstva inostranih poslova Komorskih ostrva u kojoj se navodi da nota o ponovnom uspostavljanju diplomatskih veza sa Kosovom, i navodi u pojedinim medijima o tome, nije potekla iz tog Ministarstva i da bi trebalo da bude tretirana kao da ne postoji.

„Ministarstvo inostranih poslova i međunarodne saradnje Unije Komora izražava poštovanje Ambasadi Republike Srbije u Najrobiju i s pozivom na notu br. 071/2021 od 17. februara 2021. o informaciji koja se pojavila u inostranim medijima o navodnoj noti komorskog ministarstva inostranih poslova u vezi sa takozvanom državom Kosovo, ima čast da je obavijesti da navodna nota ne potiče iz komorskog Ministarstva inostranih poslova i međunarodne saradnje i mora se smatrati ništavnim dokumentom“, ističe se u noti, saopštila je srpska ambasada iz Najrobija, prenosi Tanjug.

Ministarstvo inostranih poslova i međunarodne saradnje Unije Komora zahvalilo je Ambasadi Srbije u Najrobiju na saradnji i iznijelo izraze izuzetnog uvažavanja.

Komorska Ostrva Kosovo su priznala 2009. godine, kao 59. država u svijetu koja je to učinila, ali je to priznanje povučeno 7. novembra 2018. godine, kako je objavio tadašnji ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.