Komnenović predsjednik Opštine Tivat

0

Željko Komnenović će biti predložen za predsjednika opštine, dr Andrija Petkovic ze predsjednika Skupštine, a Vladimir Arsić i Goran Božović za potpredsjednike opštine.

Ovo je saopšteno na današnjem potpisivanju koalicionog sporazuma koje se, u ime građanski izbornih lista „Narod pobjeđuje“, „Bokeški forum“ i „Goran Božović Časno i odgovorno za bolji Tivat“, potpisali nosioci lista Željko Komnenović, dr Andrija Petković i Goran Božović.

„Nešto što je malo ko očekivao, desilo se. Od sada ništa više neće biti isto. Kocka je bačena. Zadovoljstvo mi je da smo vrlo brzo postigli dogovor sa Goranom Božovićem i Andrijom Petković. Takođe zahvaljujem i gospodi iz SDP, opštinski odbor Tivat, koji nam daju podršku za obavljanje vlasti i koji će imati kontrolnu funkciju u upravljanju Opštinom Tivat. Za razliku od trećeligaša koji je upravljao svih ovih godina gradom, mi izvodimo na teren ekipu jačine Real Madrida ili Barselone. Sami građani će vrlo brzo vidjeti benefite. Ono što smo obećali, ispunićemo. Predstoji nam težak posao. Mi nećemo voditi nikakve visoke politike, ili rješavati državna pitanja. Mi smo povjerenje građana dobili da rješavamo njihove probleme. Niko od nas ne očekuje da ćemo to realizovati brzo i lako. Mnogo problema nam ostavlja odlazeća vlast. Naš zajednički stav je da angažujemo tivatsku pamet, tivatski rad i tivatsko požrtvovanje i zato smatramo da ćemo brzo doći do rezultata. Građanski mir i mirna tranzicija vlasti nam je najvažnija i nadamo se kontruktivnom stavu sadašnje opozicije za ono što budemo radili.

Kandidat za gradonačelnika će biti biran u roku od sedam do deset dana. Ja čestitam dr Andriji Petkoviću, Goranu Božoviću i Vladimiru Arsiću. To znači da ćemo imati efikasnu i funkcionalnu vlast koja će ispuniti očekivanja ljudi koji su, većinom u Tivtu glasali za promjene. Mi donosimo promjene, reforme, pravda i jednakost za sve Tivćane“ – kazao je Komnenović.

„Velika mi je čast što sam u ime pobjedničke koalicije predložen za predsjednika Skupštine Tivta. To je izuzetno odgovorna funkcija. Želio bih da se zahvalim svim građanima Tivta na tome što su dostojanstveno bili učesnici izbornog procesa i što smo sačuvali građanski mir. Naši izborni programi se poklapaju 100%. Onako kako smo funkcionisali u kampanji, tako ćemo funkcionisati i u vlasti. Grešaka će biti, niko nije imun, posebno onaj ko radi. Ali, tu smo da jedan drugom konstruktivno skrenemo pažnju. Bokeškom forumu i meni lično je najvažnije da u ovom gradu niko neće smjeti da se osjeća loše zato što je Hrvat, Srbin, Crnogorac, zato što je pripadnik ma koje vjere ili nacije. Boka je uvijek bila simbol sklada različitosti. I te različitosti su naše veliko bogatstvo. Vlast preuzimamo u jako nezgodnom trenutku, ali sreća prati hrabre. Bili smo hrabri protiv jedne vlasti koja je Tivat dovela na najniže grane. Naša djela će govoriti o nama. Nikakvog revanšizma neće biti. Svaki pošten čobjek imaće priliku da živi život dostojan čovjeka. Oni koji su umrljali prste, pokazaće vrijeme šta su radili. MI smo spremni da odgovaramo za sve ono što obećavamo“ – rekao je dr Andrija Petković.

„Veliko mi je zadovoljstvo što potpisujemo ovaj koalicioni sporazum, s obzirom na činjenicu da su u njega unešeni svi principi i načela izborne liste „Goran Božović, Časno i odgovorno za bolji Tivat“. Još veću zahvalnost i sreću izražavam jer smo do dogovora došli vrlo brzo i vrlo lako. Za dva dana. Zahvalni smo i SDP-u što će podržati formiranje ove vlasti. Ovo je presedan u Crnoj Gori. Tivat je prva lokalna samouprava đe vlast konstituišu lokalne građanske liste. To je jasan znak da se budi građanska svijest i da građani žele aktivnije da se uključe i počnu rješavati brojne probleme i izazove u lokalnoj sredini. Ja ovim potpisom garantujem da će naša izborna lista snažno podržati ovaj Sporazum i da ćemo djelovati u skaldu sa ovim Sporazumom. Čestitam svima. Neka nam je sa srećom, a i građanima sa nama“ – istakao je Goran Božović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.