Komemorativna sjednica povodom smrti Momira Bulatovića: Izdali su te mnogi, a tvoje pregolemo ljudsko srce izdalo je samo tebe

1

Ti si vječan i zakoračićeš u vječnost gdje te čeka istaknuto mjesto na najsvjetlijoj stranici istorije našeg naroda. Ti si svime onim što si bio i što si radio nadvisio i izmakao se iskaljuje ovoga doba i čista lice i još čistije duše ušao u svijet onih po kojima su nas, nezasluženo, poznavali i dizali na mjesta koja nam ne pripadaju. Čitam i od juče odsluškujem glas naroda i najčešći komentar koji nepodijeljeno izgovaraju, kako oni koji su te slijedili, tako i oni kojima u političkom smislu nisi bio drag, jeste da je otišao posljednji pošteni političar ovog doba, poručio je Emilo Labudović, na komemorativnoj sjednici povodom smrti Momira Bulatovića, bivšeg predsjednika Crne Gore i premijera SRJ.

“Danas i oni koji su te kleli i optuživali za sve, a najviše za tvoju navodno nespremnost da se u ovom prljavom političkom ringu boriš svim nedozvoljenim sredstvima, priznaju da si bio u pravu i da je samo takva politika časna i za narod i da su samo takvi političari svenarodni i svevremeni. Mi danas plačemo nad nama samima, nad nama koji ostajemo na ovoj vjetrometini i u ovoj nedođiji, u ovome, kako si ga ti zvao “najljepšem zatvoru na svijetu”, nezaštićeni tvojim okriljem i tvojom dobrotom.

Komemorativnoj sjednici prisustvovao je veliki broj građana, a bili su prisutni i Ivan Brajović, predsjednik Skupštine, kao i lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević, poslanički klub DF-a, Dragoslav Šćekić, Vasilije Lalošević, Dragan Ivanović i Dragan Vukić u ime SNP-a, Goran Danilović i Goran Radonjić, poslanici Ujedinjene…


Svoj ovozemaljski život obilježio si svojom hrabrošću i svojim dostojanstvom. Izdali su te mnogi, ti nisi nikoga. Uvrijedili su te ini, ti si se vazda čuvao teških riječi. Lagali su to oni što su se ljubili skute, ti si im odreda praštao, klevetali su te oni koje si vadio iz političkih budžaka, a ti si uvijek nalazio razumijevanja za njihove slabosti i praštao, praštao, praštao… Tvoje pregolemo ljudsko srce izdalo je samo tebe”, kazao je Labudović.

Čak i onda kad si ranjen najtežom, roditeljskom rano, kada si sklopio oči svom voljenom i tek stasalom jedinicu, u tvojim očima bilo je samo suza, i ništa više.

“Suza koje su se razlivali u nebesku dugu i u kojima je ponor bola, jako beskrajan, bio premali za tvoju riješenost da ga premostiš. To što si bio najveći onda kad je bilo najteže svjedoči koliko si bio veliki čovjek, nedostižan i neuporediv. Pravi sin i nasljednik veliki rovačkih i kučkih junaka čije si nasljeđe podjednako sa ponosom nosio i čuvao.

I ne brini, ništa od onoga što smo s tobom saznali, iskusili i doživjeli neće biti izgubljeno. Čuvaću, čuvaćemo to kao najvrednije nasljeđe. A tvoja plemenita, topla i ljudska duša neka sada raširenih krila zaplovi u slobodu kojoj si toliko težio. Putuj, obasjan nebeskom svjetlošću i ja znam da dobri Bog kojem se kako starim sve više priklanjam za tebe čuva mjesto do svoga koljena. Neka ti je neizmjerna slava i hvala za sve ono čime si i nas nesebično darivao i oprostio što nismo znali, što nismo mogli i nismo stigli da ti uzvratimo. I oprosti što ćeš nam za sve što nam predstoji nenadoknadivo nedostajati, poručio je Labudović.

1 Comment
  1. real komentariše

    o pokojniku sve najljepse RIP
    neznam za izdaju ali kakvo mu je okruzenje i saborci dobro je i do sad izdrza

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.