Kolesnjikova smatra da su događaji u poslednja dva dana – otmica

0

Članica predsjedništva Koordinacionog centra bjeloruske opozicije Marija Kolesnjikova smatra da se ono što joj se dogodilo u prethodna dva dana može nazvati pokušajem otmice. Ona namjerava da uz pomoć advokata učini sve kako bi se ustanovilo ko su odgovorni za to što je na silu prebačena na granicu sa Ukrajinom.

To se navodi u saopštenju prije službe bivšeg kandidata za predsjednika Bjelorusije Viktora Babarika.

Ranije danas Istražni komitet Bjelorusije je saopštio da su Kolesnjikova i još jedan član predsjedništva Koordinacionog centra Maksim Znak osumnjičeni za krivično djelo pokušaja preuzimanja vlasti i nalaze se u pritvoru.

„Marija se osjeća dobro i čilo bez obzira na preživljeni stres u poslednja dva dana. U pritvoru je sa još šest žena“, navodi se u saopštenju pres službe Babarika nakon njenog susreta sa advokatom.
Kolesnjikova je imala i zdravstvenih problema, povišeni pritisak, probleme sa srcem, ukazana joj je pomoć, ima modrice, ruke je bole jer su je na silu ugurali u auto.

Njen advokat namjerava da traži ekspertizu sudske medicine zbog modrica koje je zadobila njena klijentkinja.

U ponedeljak su pristalice Kolesnjikove saopštile da je njena porodica podnela prijavu policiji zbog njenog nestanka. U utorak je Državni pogranični komitet Bjelorusije izvestio da su predstavnici opozicionog savjeta Bjelorusije Ivan Kravcov i Anton Rodnjenkov napustili teritoriju zemlje i otišli ​​u Ukrajinu, a da je Kolesnjikova privedena na graničnom prelazu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.