Kokeza podnio ostavku na mjesto predsjednika FSS-a

0

Fudbalski savez Srbije dobiće uskoro novog predsjednika.

Slaviša Kokeza je posle navoda da je umiješan u kriminalne afere podnio ostavku na mjesto prvog čoveka nacionalnog Saveza.

U saopštenju dostavljenom agenciji Tanjug, Kokeza ističe da se povlači zbog odbrane časti i ugleda koji se skrnave.

-Želim da obavijestim moje saradnike, kao i sportsku i fudbalsku javnost da se povlačim sa funkcije predsjednika Fudbalskog saveza Srbije. U želji da, prije svega, reprezentaciji omogućim neophodan mir, spreman sam za novu borbu u kojoj ću sve učiniti da demantujem napade na moje ime i ličnost. Slaviša Kokeza nikad nije i neće biti sumnjivo lice ljudima sa kojima je blizu 20 godina dijelio iste vrijednosti- ističe Kokeza.

FSS je, dakle, ostao bez predsjednika samo nekoliko dana pred start kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru. Utakmica sa Republikom Irskom je 24. marta, zatim u Beograd dolazi i Portugal tri dana kasnije, a onda slijedi gostovanje u Azerbejdžanu 30. marta.

-Ovim činom želim Fudbalskom savezu Srbije i našoj najboljoj reprezentaciji, pred kojom je start u kvalifikacijama za prvenstvo svijeta, da obezbijedim mir i stabilnost, kako bi se sa što manje problema fokusirali na predstojeće izazove od kojih su utakmice protiv Republike Irske i Portugalije možda i ključne u borbi za plasman na SP u Kataru 2022. godine. Srećan sam, zadovoljan i ponosan što će na tom putu državni tim da predvodi po mom mišljenju najveće ime u istoriji našeg fudbala Dragan Stojković. Njemu, kao i svim ljudima u sistemu Fudbalskog saveza želim mnogo uspjeha u budućnosti- poručio je Kokeza.

Slaviša Kokeza je na funkciji predsjednika FSS bio od maja 2016. godine. U njegovom mandatu A reprezentacija Srbije učestvovala je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine.

Pantelić v.d. predsjednik FSS-a

Aktuelni potpredsjednik FSS-a Marko Pantelić  obavljaće funkciju vršioca dužnosti prvog čovjeka srpske kuće fudbala potvrđeno je u saopštenju koje je objavio Savez.

– U skladu sa članom 49 i članom 50 Statuta FSS, zamenik predsednika Marko Pantelić obavljaće dužnost predsjednika do izbora novog predsednika FSS- stoji u saopštenju FSS-a.

 

(Mozzartsport)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.