Ko su eksperti Vlade za pregovore sa Mitropolijom: Akter bjekstva presuđenog ubice, žena Srđe Darmanovića i partner Ane Đukanović u aferi Telekom!

2

Predsjednik Vlade Duško Marković formirao je tim eksperata za pregovore sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom i eparhijama Srpske pravoslavne crkve o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica i uputio mitropolitu Amfilohiju poziv na razgovore na ekspertskom nivou, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

„Vladu će tokom ovih razgovora predstavljati Zoran Pažin, potpredsjednik Vlade; Nebojša Vučinić, profesor Pravnog fakulteta; Aneta Spaić, dekanica Pravnog fakulteta; Dragoljub Bulatović, šef Kabineta predsjednika Vlade; Nikola Martinović, advokat i Srđan Spaić, diplomirani pravnik. Razumjeli smo da ekspertskom timu Mitropolije i eparhija SPC, koji ste Vi formirali, za prvi sastanak odgovara srijeda, 11. mart u 10 časova, U Vili „Gorica“ u Podgorici, što zvanično potvrđujemo“ – navodi se u pismu predsjednika Vlade upućenom mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju.

Zanimljivo je da je između ostalih u timu Vlade Dragoljub Bulatović, šef kabineta premijera Marković. Za neupućene on je jedan od onih koji je trebao da odgovara zbog propusta u zatvoru Bijelo Polje, gdje je bio rukovodilac, zbog bjekstva zatvorenika Jovice Zindovića. Umjesto da krivično odgovara, Dragoljub Bulatović je nagrađen funkcijom u kabinetu kod premijera Duška Markovića. I sada on treba da pregovara sa Mitropolijom, kao ekspert Vlade Crne Gore.

Bivši na­čel­nik za­tvo­ra u Bi­je­lom Po­lju Go­ran Šće­kić javno je optužio tadašnjeg po­moć­nika di­rek­to­ra ZIKS-a Dra­go­ljuba Bu­la­to­vića da je po­ten­ci­rao da osu­đe­ni­ku Jo­vi­ci Zin­do­vi­ću omo­gu­ći ko­ri­šće­nje po­god­no­sti – po­sje­tu bo­le­snom čla­nu po­ro­di­ce i tom prilikom je osuđenik pobjegao.

Duško Popović, otac Luke Popovića, za čije ubistvo je osuđen Zindović, javno je optužio Bu­la­to­vića da je dok je radio u ZIkS-u, bio čo­vjek ko­ji je u ZIKS-u bio za­du­žen da obez­bi­je­di kom­for lju­di­ma ko­ji su ubi­ja­li za dr­ža­vu.

Žena Srđe Darmanovića u ekspertskom timu

U ekspertskom timu Vlade za pregovore sa Mitropolijom je i Aneta Spaić, supruga Srđana Darmanovića, ministra spoljnih poslova Crne Gore.


Spaić je trenutno dekan Pravnog fakulteta u Podgorici.


Martinović čestvovao u privatizaciji Telekoma, pa sad postao Vladin ekspert

Vladin ekspert je i advokat Nikola Martinović koji je bio partner Ani Đukanović, sestri Mila Đukanovića, u spornoj privatizaciji Telekoma.

Takođe, mediji su objavili prije par godina da je izabran za pravnog i finansijskog savjetnika Vlade za realizaciju projekta valorizacije uvale Buljarica, za koji je zainteresovana katarska kompanija Construction Development Company International (CDCI). Upravo ta zemlja u Buljarici propada Mitropoliji.

Pažin od presude Dušku Jovanoviću do afere “državni udar”

O Zoranu Pažinu je sve već rečeno, od sudije u Osnovnom sudu koji je osudio Duška Jovanovića, vlasnika Dana, na dan njegove likvidacije do afere “držani udar”, gdje je odigrao jednu od ključnih uloga u obračunu sa političkim neistomišljenicima iz opozicije.

2 Comments
 1. Pretorijanska garda komentariše

  Samoproklamovani eksperti, Valtazar Bogisic bi zaplakao kad ih vidi ovako prosvijecene u prosipanju dps bisera!!! “Sto se grbo rodi, vrijeme ne ispravi”.

  21
  2
 2. MladaBosna komentariše

  Smrt Fasizmu Nato.montenegro,Zivjela Njegoseva Crna Gora.
  Vecina CG je na Litijama brani Srpstvo i svoju Mitropoliju SPC.
  NE damo Svetinje!!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.