Ko je u top pet krijumčara kokaina u Evropi: Abazović uperio prst u Ojdanića?

1

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović aludirao je na Miletu Ojdanića, uhapšenog u velikoj policijskoj akciji koja se sprovodi u Crnoj Gori, kada je izjavio da je među njima jedan od top pet krijumčara kokaina u Evropi.

Ta informacija potvrđena je nezvanično portalu RTCG.

Aktuelna istraga, kako su saopštili predstavnici Vlade, obavljena je uz pomoć i podršku međunarodnih partnera, uključujući Europol.

Abazović je juče novinarima rekao da „pipci organizovanog kriminala u Crnoj Gori ne bi bili toliko snažni da ih nema u svim državnim organima“.

„Ali, mi smo spremni da tu hobotnicu pogodimo u glavu“, rekao je Abazović, poručivši da akcija još nije završena.

Iz izvršne vlasti su nezvanično saopštili da podaci bezbjednosnih agencija ukazuju da je „Ojdanić ozbiljan akter u sferi međunarodnog kriminala“.

Međutim, navedene optužbe tek treba da budu sudski dokazane.

Specijalno državno tužilaštvo odredilo je ranije zadržavanja do 72 sata Mileti Ojdaniću, Vladimiru Bajčeti, Tihomiru Adžiću i Milanu Popoviću, koji su uhapšeni u aktuelnoj akciji Specijalnog državnog tužilaštva.

Ranije uhapšenom Goranu Stojanoviću istražni sudija Višeg suda u Podgorici odredio je pritvor do 30 dana.

Više osoba, među kojima je i nekoliko bivših policijskih službenika, uhapšeno je prethodnih dana zbog sumnje da su sarađivali sa kavačkim klanom.

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je početkom godine optužnicu protiv nekadašnjeg službenika Agencije za nacionalnu bezbjednost Petra Lazovića, odnosno službenika Uprave policije Ljuba Milovića, zbog pripadništva kriminalnoj organizaciji Radoja Zvicera.

Tada je navedeno da je riječ o krivičnom predmetu koji je ponovo formiran u maju, po materijalu Europola i francuskih pravosudnih organa, a koji su bili dostavljeni u julu i decembru 2021. godine.

Na osnovu tih podataka je u Crnoj Gori otvorena aktuelna afera o mogućoj umiješanosti visokih policijskih službenika u organizovani kriminal.

1 Comment
  1. Plotari komentariše

    Pa jesu li svi iz cg ,u top 5.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.