Ko je crnogorski narkobos Milan Timša: “Čovjek duh” naslijedio poslove Jovice Vukotića!

Ko je crnogorski narkobos Milan Timša: “Čovjek duh” naslijedio poslove Jovice Vukotića!

Državljanin Crne Gore Milan Tišma (45), koji već desetak godina živi u Beogradu, a uhapšen je u Atini zbog sumnje da je sa dvojicom Albanaca učestvovao u švercu skoro 104 kilograma kokaina izuzetne čistoće, naslednik je Jovice Vukotića, vođe “škaljaraca”, pišu beogradski mediji.

Kokain koji je zaplijenjen vrijedan je oko pet miliona evra, a stigao je iz Latinske Amerike.

Grčki mediji naveli su da se sumnja da je Tišma naslednik „balkanskog Eskobara“, odnosno da je posle hapšenja navodnog vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića u Antaliji prošle godine i njegovog izručenja Srbiji preuzeo da za njega vodi poslove u Grčkoj.

– Grčka policija u saradnji sa američkom DEA locirala je stan na području Agios Dimitrosa, u kom su članovi kriminalne grupe skladištili drogu, kao i stan u Heliopolisu, koji su takođe iznajmili. Sumnja se da su kokain kupovali direktno od latinoameričkih kartela i prebacivali ga brodovima. Dio droge pronađen je u sanduku ispod kreveta, a dio u rerni, pa se pretpostavlja da je bila vlažna i da su je tako sušili – preneli su mediji.

Oni sumnjaju da je vezu s kartelima održavao Tišma, koji je posao vodio iz Atine, i to kao najbliži saradnik misterioznog Ivana, odnosno „balkanskog Eskobara“. Inače, Ivan i „balkanski Eskobar“ su nadimci po kojima je Vukotić poznat u Atini.

– Prema informacijama kojima je raspolagala američka DEA, Milan Tišma smatra se „čovjekom duhom“, jer je dosad bio neuhvatljiv. Važi za jednog od najmoćnijih trgovaca kokainom, koji direktno s kartelima ugovara prevoz velikih količina kokaina u Evropu. „Fantom iz Srbije“, kako nazivaju Tišmu, mozak je cijele operacije, a njegovi albanski saradnici bili su zaduženi za distribuciju droge pošto bi stigla u Grčku – tvrde mediji.

Pored droge, policija je u stanu i jednom automobilu koji su koristili pronašla ukupno 828.000 evra. Izvori iz Grčke policije otkrivaju da se vjeruje da je ista kriminalna grupa, s Vukotićem na čelu, stajala i iza transporta 250 kilograma kokaina koji je 2017. zaplijenjen u jednom stanu u Varkizi.

– Srpska mafija je Grčku pretvorila u tranzitnu stanicu za kokain koji stiže iz Latinske Amerike. Upravo je „srpski fantom“, koji je sada uhapšen, nastavio posao koji je vođa kriminalne grupe otvorio u Grčkoj. Kriminalna grupa bila je odlično organizovana, komunicirali su isključivo specijalizovanim softverom i svako je imao svoju ulogu – otkrili su izvori iz istrage.

(Republika)

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *