Ko će biti premijer: Četiri kandidata za jednu fotelju!

0

Iako još nisu proglašeni konačni rezultati, sasvim je jasno da je SNS stranka koja je osvojila najveći broj glasova i koja će, sasvim očekivano, biti okosnica nove Vlade Srbije.

Uporedo sa proglašenjem rezultata, a zapravo i pre samih izbora, i javnost i kladionice su počele da kalkulišu da li će, i ko, zameniti Anu Brnabić na premijerskoj funkciji.

Prema “Blicovim” nezvaničnim informacijama, ona je i dalje “u igri” da nastavi da vodi vladu, ali nije jedina koja je viđena na to mesto. Kako se spekuliše, osim nje velike šanse ima i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, ministar finansija Siniša Mali, kao i njegov kolega iz vlade, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, koji je bio i prvi na listi SNS na upravo završenim izborima.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako će se stvari dalje odvijati, i ko će biti onaj koji će voditi srpsku vladu u nareden četiri godine zavisiće ipak od predsednika Srbije i lidera SNS Aleksandra Vučića, koji će o tome i doneti konačnu odluku.

Ana Brnabić: Nema nadanja i očekivanja

Aktuelna premijerka, čini se, u poslednje vreme potpuno je uhvatila ritam, a u aktuelnoj izbornoj kampanji bila je prilično aktivna.

Međutim, kako je sama u nedelju rekla prilikom glasanja, za sada ne zna da li će baš ona nastaviti da vodi vladu. Kaže i da nema nadanja, niti očekivanja.

Branislav Nedimović: Prvi na listi SNS

Nesumnjivo Vučićev čovek od poverenja je i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, koji je na upravo završenim izborima bio prvi na listi SNS-a za republički parlament.

Koliko poverenja Vučić ima u njega svedoči i to da je baš on postavljen na čelo Kriznog štaba za Nišavski i Toplički okrug, koji su tokom vanrednog stanja ozbilno bili pogođeni pandemijom korona virusa.

Nedimović je i taj zadatak obavio, po Vučićevoj oceni, na najbolji mogući način.

Miloš Vučević: Ponosan član SNS

A gradonačelniku Novog Sada već neko vreme kruže priče da bi mogao da nasledi Brnabić na premijerskoj funkciji. Iako on sam izbegava da govori na tu temu, i ističe da je zadovoljan time što vodi Novi Sad, nije isključeno da bi moglo da mu pripadne mesto prvog čoveka srpske vlade.

U jednom od prethodnih intervjua za “Blic”, i na pitanje da li sebe može da zamisli na nekoj drugoj poziciji, Vučević je rekao da može.

– Recimo da nisam ništa i da se vratim u advokaturu. S tim nemam problem, ali ću i tada ostati ponosan član SNS. To je tema koja će biti aktuelna posle izbora, medijski je atraktivno, ali niko o tome još ne razgovara i sve što se i pojavi su spekulacije. Prvo treba da pobedimo, a onda ćemo da razgovaramo o imenima – rekao je tada Vučević.

Siniša Mali: Čovek od poverenja

I aktuelni ministar finansija je pominjan kao neko ko bi mogao da bude pemijer u novom, četvorogodišnjem periodu. Nije nepoznanica da je Vučić zadovoljan njegovim radom, i da u njega ima poverenja.

I on izbegava razgovore na ovu temu, ali ne bi bilo iznenađenje da mu poverenje bude ukazano, i da u sledećoj vladi bude prvi među jednakima.

Kladionice: Brnabić najbliža premijerskoj fotelji

Pred same izbore, i kladionice u Srbiji bavile su se upravo ovom temom – izborom premijera. Prema kvotama, Ana Brnabić ima najveće šanse da ostane na funkciji, i to pre nego trojica njenih kolega iz stranke. Tako je bar bilo do pred izbore.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.