Knjiga spala na dva slova: Milo vjeruje samo Gvozdenoviću i Roćenu, u Predsjedništvu samo najodaniji!

1

Izbor Predsjedništva Demokratske partije socijalista (DPS) samo je pokazao ono što se dalo naslutiti-Milo Đukanović je u to partijsko tijelo izabrao samo najodanije. I upravo, kada se pogleda sastav Predsjedništva, jasno je, da je Đukanović na dvije ključne funkcije postavio Milana Roćena i Branimira Gvozdenovića. Toliko o dugo najavljenom podmlađivanju stranke.

I Gvozdenović i Roćen su izranjavani raznim medijskim aferama, ali to Đukanoviću nije smetalo da ih imenuje u poslednju liniju njegove političke odbrane.

Pored predsjednika partije Mila Đukanovića, članovi tog tijela su i premijer Duško Marković, šef poslaničkog kluba Nikola Rakočević, bivši gradonačelnik Bijelog Polja i aktuelni predsjednik odbora direktora Monteputa Aleksandar Žurić, ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, poslanik i savjetnik predsjednika Petar Ivanović.

U Predsjedništvu su i gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, poslanica Aleksandra Vuković, vicepremijer Milutin Simović, ministar odbrane Predrag Bošković.

Takođe direktor Kliničkog centra, Jevto Eraković, predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović i poslanik DPS Halil Duković.

Jasno je da je riječ o kadrovima Mila Đukanovića, koji je ovakvim izborom i definitivno zatvorio sve spekulacije oko navodnog velikog uticaja Duška Markovića unutar partije.

Glavni odbor je izabrao Milana Roćena za predsjednika Političkog savjeta DPS-a te će, u skladu sa Statutom, i on biti član Predsjedništva DPS.

Na predlog predsjednika DPS-a Mila Đukanovića, za političkog direktora partije izabran je Branimir Gvozdenović, koji će po funkciji biti i član Predsjedništva.

U prošlom sazivu u Predsjedništvu su, osim Đukanovića i Markovića, bili poslanice Daliborka Pejović, Marta Šćepanović i Marija Maja Ćatović, potpredsjednik Skupštine Branimir Gvozdenović, ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, potpredsjednik Vlade Milutin Simović, savjetnik predsjednika Milan Roćen, generalni sekretar Predsjedništva Slavoljub Stijepović, savjetnik predsjednika Petar Ivanović, poslanik Halil Duković, dekan Medicinskog fakulteta Miodrag Bobo Radunović i direktor bolnice u Nikšiću Ilija Ašanin.

1 Comment
  1. ponos Crne Gore komentariše

    Oni, sto su cijeli zivot sebe smatrali naprednim, modernim i avangardnim, odjednom na svoje opste razocarenje, u jednoj zimskoj noci donetog zakona, ostarise, zgrbise i sabise u niksicko pozoriste i kotorski bioskop, a na sceni se pojave zanemareni prezreni narod, apoliticna omladina, mlade majke sa decom u kolicima ili pod ruku i na zaprepascene razocaranih montenegrina probudise u sebi ko su, sta su, odakle poticu i dostojanstvenom setnjom krenuse u obnavljanje iskonske srpske Crne Gore, nekorumirane, odane bogu i hiljadugodisnjim svetinjama.

    15
    1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.