Knežević za Al Džaziru: Đukanović je korumpirani političar koji mora da ode ili sa vlasti ili u zatvor

0

Predsjednik Atlas Grupe, Duško Knežević, u intervjuu za Al-DŽaziru još jednom je istakao da svako, ko namjerava da se bavi ozbiljnim biznisom u Crnoj Gori, mora sponzorisati lidera DPS-a i vladajuću partiju, i to milionskim sredstvima.

„Spreman sam i da priznam, i da odgovaram za saučesništvo u tome“, rekao je Knežević.

„Kada vas neko ostavi bez vaše imovine, kada vašu djecu koja studiraju u inostranstvu ostavi bez novca i kartica, vi ste jednostavno prinuđeni da reagujete. Ja se neću smiriti dok Đukanović ne ode sa vlasti, ili dok ne završi u zatvoru“, naglasio je lider Atlas Grupe, uz ocjenu da nema ni minimum povjerenja u crnogorske institucije.

Knežević je istakao da dokumente i snimke koje posjeduje obrađuje sa svojim ekspertskim timovima sa tužilaštvom u Velikoj Britaniji, i dodao da su tim dokumentima obuhvaćeni privatni računi Mila Đukanovića, njegovi privatni krediti, privatizacija, zajednička ulaganja, sve gdje je bilo korupcije, ukradenih 15 miliona od Atlasa i prebačenih u Prvu banku.

„Insistiraćemo na dolasku stranih istražitelja. Nemamo nikakav problem da oni istraže poslovanje Atlas banke, ali ćemo svakako zahtijevati da tom istragom bude obuhvaćena i Prva banka, kao i UC banka koju kontroliše Milov prijatelj i saradnik, Petros Statis“, rekao je Knežević.

Dodao je i da je TV Atlas otjerana u stečaj mjerama koje su počeli da primjenjuju državni organi, i priznao da tu ima oko 300-400 hiljada duga. Ipak, obećao je da će ubrzo ne samo novinari, nego i svi njegovi radnici, biti isplaćeni.

Istakao je da ima sjajne kontakte kako u svijetu biznisa tako i na polju politike, i naglasio: „To Milo zna, mnogo sam mu valjao i pomogao“.

Rekao je i da posjeduje mnogo materijala koji bi mogli da ugroze državnost Crne Gore, te da zbog toga mnogi od njih i neće vidjeti svjetlost dana.

„Na pitanje da li “neke službe” stoje iza njega, Knežević je rekao da “ima dobre kontakte.”

“Da li to zovemo službe, ili dobri kontakti… Đukanović zna koje kontakte imam, jer sam mu pomagao na svom evroatlantskom putu, tako da ne bih iznosio sad to jer želim da budem profesionalac. Neke stvari se tiču državnosti Crne Gore i ne bih taj proces da ugrozim, što se dešavalo, jer mislim da državnost Crne Gore treba biti sačuvana i ne treba poistovjećivati državu sa Đukanovićem, jer Đukanović je jedan korumpirani političar koji mora da ode”, rekao je Knežević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.