Knežević u Pljevljima: Nećemo odustati od odbrane svetinja

0

Predsjednik Demokratske narodne partije i član predsjedništva Demokratskog fronta Milan Knežević obišao je u subotu veći broj domaćinstava na području opštine Pljevlja gdje je sa mještanima razgovarao o aktuelnoj situaciji, sa posebnim akcentom na temi odbrane statusa jedine istorijske i kanonske Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori sa svojim eparhijama i zaštite njene imovine.

U razgovorima, u kojima je učestvovao i predsjednik OO Demokratske narodne partije Pljevlja Vladislav Bojović, pružena je snažna podrška jedinstvu Srpske pravoslavne crkve i konstatovano veliko raspoloženje i spremnost vjerujućeg naroda da se Crkva, uz još snažniji otpor vjernika odbrani od pokušaja ukidanja, progona i otimanja njene imovine. Sa zadovoljstvom je saopšteno da se na primjeru Pljevalja jasno vidi da narod neće odustati niti posustati u nastojanju da očuva svoju Crkvu i pravoslavni duh Crne Gore i da će istrajati u svojim zahtjevima. Posebno je naglašena činjenica da Crna Gora nema bliže države od Srbije i snažno podržan stav da ne treba da bude nikakvih dogovora sa vlastima dok se ne povuče Zakon o slobodi vjeroispovijesti, koji je prevashodno uperen protiv Srpske pravoslavne crkve.

U razgovoru sa predsjednikom DNP-a Milanom Kneževićem mještani Guka, Kakmuža, Krća i Brvenice iskazali su svoje osjećanje ogorčenosti zbog toga što je, nakon pljačke i pustošenja resursa na sjeveru i u ambijentu velike nezaposlenosti i lošeg ekonomskog standarda većine građana, vlast krenula još i da ukida Crkvu i otima njenu imovinu.

Ukazano je i na činjenicu da je vjerujući narod u Pljevljima i širom Crne Gore decenijama i vjekovima unazad darivao svoju imovinu Srpskoj pravoslavnoj crkvi sa ciljem da ta imovina za sva vremena samo njoj pripadne, a ne državi ili bilo kojoj vladajućoj strukturi.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.