Knežević: Skaj je pokazao ko je manipulisao Crkvom i mitropolitom Amfilohijem; Svoja saznanja reći ću mitropolitu Joanikiju

0

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević oglasio se povodom današnjeg saopštenja koje je potpisano u ime Mitropolije crnogorsko-primorske.

Knežević je istakao da će svoja saznjanje podijeliti sa mitropolitom Joanikijem, ukoliko ga pozove.

Saopštenje Milana Kneževića prenosimo u cjelosti:

– Iskazujem nemjerljivo zadovoljstvo što se (ne)poznati autor iz Mitropolije ponovo oglasio, čak sam se bio i zabrinuo zašto kasni sa reagovanjem, naivno misleći da će prvo jevanđeljski kritikovati predsjednika Jakova Milatovića zbog njegove švajcarske čajanke sa Vjosom Osmani. Naivno sam očekivao da je (ne)poznati autor makar mogao podsjetiti Jakova Milatovića da je mitropolit Amfilohije sahranjen uz grumene zemlje sa Kosova i Metohije i Jasenovca. Ali vjerovatno je (ne)poznati autor procijenio da bi to moglo da ugrozi IBAR, i da je najjeftinije udariti po onome koji nikad neće izdati SPC i njeno kanonsko jedinsvo. No očigledno je bilo neophodno da se prvo naprave konsultacije i dobije saglasnost iz Dizeldorfa, kako bi ova naša političko duhovna rasprava dobila nastavak.

To što (ne)poznati autor živi u penthausu ispod Gorice, u najskupljoj zgradi u Podgorici, okružen Bemaks komšijama, ne znači da je sa te visine bliži Bogu i istini, u odnosu na nas mirjane koji na mnogo nižim spratovima bitišemo kao vjernici naše SPC. Ili možda na one monahe koji u skitovima i ćelijama ni ne znaju za ovu našu raspravu jer su posvećeni molitvi Gospodu. Pokušaću to, javnosti radi, da pojednostavim. Da sam kojim slučajem ja zatražio od ondašnjeg episkopskog savjeta da činodejstvujem u hramu za Božić ili Vaskrs, vjerovatno bi me proglasili za sumasišavšeg i po kratkom postupku poslali u Dobrotu na psihjatrijsko vještačenje. Ali kad Gojko Perović dovede Zdravka Krivokapića na čelo naše liste, onda se to predstavlja kao da je Duh sveti sišao u njega. I još kad nam zaprijeti da će istog Krivokapića povući sa liste ako mu ne damo i naredna dva mjesta na poslaničkoj listi, onda je to valjda bogougodno djelovanje oplemenjivanja politike koje nećete naći ni u Bibliji, a ni u knjigama pustinjaka.

A kad Daka Davidović, nosilac svih postojećih ordena i odlikovanja SPC, i ostali junaci nedavne SKAJ aplikacije, mitropolitu Amfilohiju jednog klasičnog i dokazanog prevaranta predstave kao trećeg sekretara američkog predstavništva u misiji OEBS- a u Beču, onda je to „duhovni“ podvig koji zaslužuje tropar. Posebno je hrišćanski i u skladu sa svakim slovom Jevanđelja što taj isti Simijanović izvrši uticaj na mitropolita i sastavi vladu bez DF –a, kako bi Skaj Stiv i ostali podvižnici iz aplikacije, mogli nesmetano da švercuju cigarete. I onda ja bivam proglašen za jurodivog jer sam se suprostavio tome, a oni koji su to realizovali dobijaju poslove šverca cigareta, ordenje i kratkoročne freske.

A što se tiče rušenja kanonskog jedinstva SPC, dovoljno je poslušati govore jednog broja podgoričkih sveštenika koji su za vrijeme biblijskih litija javno govorili o tome da naša crkva nema centralu ni u Beogradu ni u Zagrebu, mada koliko se meni čini, naš patrijarh je u Beogradu, ili je možda za (ne)poznatog autora patrijarh u Dizeldorfu. Treba li da pominjem tekstove u kojima se veličaju odluke Kritskog sabora, promovišu velikodostojnici odmetnute ukrajinske pravoslavne crkve i po kuloarima kritikuje patrijarh Porfirije jer nas je pozvao da se na popisu izjasnimo kao Srbi.

Mogao bih i da primijetim da jedino na Cetinju nije bilo nijedne litije, dok ih je čitava pravoslavna Vaseljena organizovala u znak podrške eparhijama SPC u Crnoj Gori. Ali tad su nam bile važnije „suze“ onih sa belvederskih guma koji su svim silama planirali da zaustave ustoličenje mitropolita Joanikija, i zbog kojih (ne)poznati autor u svom selu, u crkvi svojih predaka, nije smio da vrši službu.

I kao što rekoh u prethodnom reagovanju, (ne)poznati autor nema problem sa mnom, već sa SKAJ- em, i kad pokušava da se sakrije iza blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija kao što je to redovno činio za vrijeme njegovog života,, zapljusne ga hladni talas SKAJ instrukcija. Tako odbjegli Aleksandar Mrkić uči uhapšenog Iliju Vasovića kako da vodi razgovor sa Dakom Davidovićem najnagrađivanijim vjernikom od strane SPC : „kad god zapneš reci Đed je veliki gubitak za sve nas moramo njegovim putem.“ E ovo je dokaz ko je manipulisao crkvom i mitropolitom Amfilohijem, i to zbog preuzimanja poslova šverca cigareta.

I kako onda u očima (ne)poznatog autora , samo zato što misli da ima pravo na to, jer je svešetnik Mitropolije, ja postajem politički farisej, pošto sam se suprostavio zloupotrebi crkve. A što se tiče mojih saznanja oko kontakata jednog broja sveštenika sa herojima SKAJ aplikacije, ponavljam još jednom, sve ću ih prezentovati mitropolitu Joanikiju. Takođe sam spreman da mu prezentujem i saznanja koja se odnose na dešavanja u vrijeme njegovog ustoličenja u septembru 2021. godine, ali i fotografisanja i snimanja Cetinjskog manastira, manastira Dajbabe, o ANB sačekušama za lidere DF – a i mitropolita Amfilohija. A mogli bi da se vratimo i u 2015. i 2016. da ga upoznam kako sam na pravdi Boga završio u optužnici za državni udar. I ne bojim se istine, jer kako bi zapisano u Psalmu 23 : „Gospod je pastir moj i ničega me neće lišiti. Na zelenoj paši pase me, na tihoj vodi odgaja me. Dušu moju oporavlja , vodi me stazama pravednim imena radi svog.“ Grlim (ne)poznatog autora i pozivam ga da se okane politike i posveti molitvi, makar i sa balkona pentahausa, ako mu dozvole Bemaks komšije.
HRISTOS VOSKRESE!
VAISTINU VOSKRESE! – naveo je Knežević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.