Knežević: Presuda meni i Mandiću je dio kampanje koju režim vodi protiv SPC

0

Presuda srpskim opozicionarima za pripremu navodnog državnog udara u Crnoj Gori je zapravo dio kampanje koju vlasti u Podgorici vode protiv Srpske pravoslavne crkve, kaže lider Demokratske narodne partije i poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević.

„Mi još uvek nismo dobili pisanu verziju presude i zato nemamo mogućnosti da uložimo žalbu Apelacionom sudu. Shvatamo to kao još jednu vrstu političkih mahinacija. Potrebno im je da tu presudu ispune izmišljotinama, na osnovu kojih su i zasnovali optužnicu i zato je do sada nismo dobili, iako je izrečena još prije dva mjeseca“, rekao je Knežević za „RIA Novosti“.

Viši sud u Podgorici donio je 9. maja presudu u slučaju za tzv.pokušaj državnog udara 16. oktobra 2016. godine. Tom presudom lideri Demokratskog fronta, Andrija Mandić i Milan Knežević, osuđeni su na po pet godina zatvora.

Prema riječima Kneževića, iz Višeg suda su saopštili da rok dostavljanja pisane presude može da potraje i više od dva meseca.

„Mi u DF vodimo uobičajen politički život. Aktivno smo učestvovali u pripremi masovnog narodnog skupa za praznik Svete Trojice 16. juna u Podgorici, protiv otimanja imovine Mitropolije crnogorsko-primorske“, kaže Knežević.

On smatra da je ono što se dogodilo njemu i Andriji Mandiću, kao političkim predstavnicima srpskog naroda, bilo uvod u definitivni obračun sa srpskim nasleđem i sa samom Srpskom Pravoslavnom Crkvom u Crnoj Gori.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.