Knežević pita o aferi “državni udar”: Pažin ćuti o parama i oružju

0

Potpredsjednik Vlade i ministar pravde, Zoran Pažin, nije odgovorio danas u Skupštini gdje su novac i oružje kojim je navodno planiran “državni udar”. Izbjegavajući direktan odgovor na pitanje poslanika DF-a, Milana Kneževića, on je saopštio da nikada nije, niti će komentarisati materijalne dokaze koji se izvode tokom sudskog postupka koji je u toku.
Poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević pitao je Pažina u parlamentu, u okviru premijerskog sata, „kako je moguće da se 125,5 hiljada eura kojim je planirano najveće krvoproliće u istoriji Crne Gore ne nalazi u spisima predmeta i kako je moguće da nema ni oružja“.
„Jedini dokaz da je postojalo oružje je časna riječ Paje Velimiorivća koji ga je po nalogu (Milivoja) Katnića kupio na Kosovu i uništio u nekakvom jezeru i jedini dokaz je časna riječ Saše Sinđelića da je postojalo 125,5 hiljada eura koji mu je dao Edi kako bi se izveo taj udar“, naveo je Knežević.
On je kazao da je tužilac Katnić obmanuo javnost kad je rekao da je zaplijenjeni novac od Sinđelića u Srbiji, kod tamošnjih istražnih organa. Međutim, BIA i tužilaštvo Srbije su Katnićeve tvrdnje demantovali.
-Pošto taj novac ne može biti u upotrebi, jer su popisani serijski brojevi novčanica, sumnjamo da ga je Katnić uložio u građevinski materijal kojim je napravio kovanu ogradu na Novom selu, pojasnio je Knežević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.