Knežević pita ko će da odgovara: Svjedok saradnik tužilaštva je mentalno oboljela osoba

0

Jedan od lidera DF-a Milan Knežević u nastavku iznošenja završnih riječi, na suđenju za “državni udar”, pitao ko će da snosi odgovornost što su “ovakvog čovjeka” (Sinđelića) uključili da bude svjedok saradnik i da se više ne zna “ko je taj čovjek”.

“Saša Sinđelić je sad u Srbiji ili nekoj drugoj državi. Bio je spreman da učestvuje u ovoj nadrealnoj magiji. On je osoba sa istorijom mentalnih bolesti. Nije nikakva filozofija šta će se desiti ako sudija Mugoša uvrsti dva snimka, iako ja ne vjerujem, u dokaze. Na taj način se ruši optužnica, Saša Sinđelić gubi status svjedoka saradnika, postaje okrivljeni, a nas čeka telegram sa neuropsihijatrije VMA da je čovjek ciknuo, lud i da mu mi ne možemo suditi. Ko će da snosi odgovornost zbog fijaska ovakve optužnice”, rekao je Knežević.

On je kazao da nikad nije pokušavao, kao ni bilo ko iz DF-a, da vojnim ili bilo kojim drugim neustavnim sredstvima zaustavi članstvo Crne Gore u NATO savezu.

“Nikad nisam želio da Crna Gora bude ruska gubernija”, kazao je, ponovivši da, ipak, ni ne želi da Crna Gora bude članica Alijanse.

Naveo je da je njegova djevojka Tamara Magdelinić, koja je saslušana, mogla da se pozove na zakon i odbije da svjedoči pred tužiocima, “da je imala bilo šta da krije”.

“Vi znate da ona nema veze sa politikom, ali bilo je potrebno da se napravi jedna porodična agencija za terorizam”, rekao je Knežević.

Knežević je istakao da kada je rekao da je Đukanović “gotov”, da je to bilo u političkom smislu.

Pozvao je sud da se odredi o ulozi Arona Šaviva u ovom procesu.

“Da li je on svjedok, optuženi, okrivljeni…”

Milan Knežević je, u nastavku izlaganja završnih riječi, kazao da od svih optuženih poznaje jedino Andriju Mandića i Mihaila Čađenovića.

Kako je rekao, za svaku aktivnost Demokratskog fronta predsjedništvo te partije je moralo dati saglasnost. U predsjedništvu DF-a su, pored Kneževića i Mandića, Strahinja Bulajić, Predrag Bulatović, Nebojša Medojević i Branko Radulović

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.