Knežević: Obradovali su me istragom o porijeklu moje imovine

1

Povodom informacije da tužilaštvo sprovodi finansijsku istragu protiv predsjednika Atlas Grupe dr Duška Kneževića kako bi se utvrdilo porijeklo njegove imovne, Duško Knežević je dao sljedeću izjavu za javnost:

“Napokon jedna lijepa vijest iz crnogorskog tužilaštva. Drago mi je da je pokrenuta istraga o porijeklu moje imovine jer ona može pokazati ono što znaju svi koji me poznaju lično, odnosno genezu poslova kojima sam se bavio. To znači da će biti i pred zvaničnim državnim organima potvrđeno da je Duško Knežević sve stekao poslovanjem u oblastima bankarstva, investicija i nekretnina i da je, razvijajući poslove u regionu i inostranstvu, ostvario snažne poslovne i prijateljske veze sa privrednicima iz inostranstva, od Londona i Vašingtona do Kine i arapskih zemalja. Na taj način je lično animirao strane investitore da u Crnu Goru ulažu stotine miliona eura.

U bankarstvu i finansijama sam više od 30 godina, a početni kapital Atlas Grupe u Crnoj Gori nastao je tako što sam prodao dvije banke i osiguravajuće društvo u Beogradu. Svoj kapital sam uložio u zemlju u kojoj sam rođen. Nisam postao bogat švercujući naftu, cigare, akcizne robe ili drogu. To je porijeklo miliona onih koji mene progone, pokušavajući da Atlas Grupi otmu vrijednu imovinu i prepišu je familiji Đukanović preko njihovih piona. Oni, po navici, otimaju on onih koji stvaraju. Kakva je njihova “poslovna elita” najbolje govore razgovori koje vodi Roćen sa ostalim pripadnicima kriminalnog klana Grand, a prije toga rječnik Dragana Bokana u razgovoru sa mnom.

Odlučio sam da branim svoje dostojanstvo ne samo zbog imovine Atlas Grupe nego zato što ne pristajem da polusvijet, i u ljudskom i u poslovnom smislu, odlučuje o Atlas Grupi i Dušku Kneževiću. Obećao sam prvo sebi pa onda cijeloj Crnoj Gori – učiniću sve što mogu da ih raskrinkam, da svi znaju istinu.

Zato postavljam pitanje tom istom tužilaštvu šta se desilo sa istragama o tome kako je Milo Đukanović fiktivnim transakcijama na berzi i formalno postao milioner, šta je sa kastodi računom preko kojeg je trgovao, šta je sa istragom o milionima ukradenim prilikom prodaje Telekoma, isto kao i sa milionima ukradenim prilikom prodaje EPCG Italijanima, šta je sa Đukanovićevom firmom na Kipru i njenoj ulozi u Meljinama, šta je sa milionima koje su uzimali za izbore od mene i onih u sličnoj poziciji kao ja, ko je vlasnik “ničije kuče” na Gorici… Valjda im je poznato da onaj ko prikriva krivično djelo čini krivično djelo.

Pošto se u ovim slučajevima tužilaštvo pravi mrtvo, makar formalno će morati da se odrede po krivičim prijavama mog advokatskog tima protiv Đukanovića, kao organizatora kriminalne grupe koja je stvorena da bi otela imovinu Atlas Grupe.

Što se mene tiče, svjestan sam da oni već godinama istražuju Duška Kneževića i da su morali da smišljaju besmislene optužne predloge poznate kao Kaspia i Carbon. Znaju i sami da im je to uzaludna rabota, čak i uz pomoć Đorđa Đurđića, kojeg su natjerali da postane drugi Sinđelić”.

1 Comment
  1. liza komentariše

    Ugasi Univerzitet i nije ga briga. 3,14!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.