Mladen Mikijelj

Knežević: Nikada nisam imao Skaj aplikaciju

4

Pomoćniku direktora Uprave policije za borbu protiv organizovanog kriminala, Dejanu Kneževiću, određeno je zadržavanje do 72 sata, nakon što ga je danas, u Specijalnom državnom tužilaštvu, saslušao tužilac Jovan Vukotić.

Njegovi branioci, Borivoje i Željko Đukanović, najavili su da će uložiti žalbu na rješenje o zadržavanju.

Knežević, rekao je večeras „Libertasu” advokat Željko Đukanović, negirao je na saslušanju krivična djela koja mu se stvaraju na teret – stvaranje kriminalne organizacije i odavanje tajnih podataka.

Dokazi kojima raspolaže tužilaštvo, kazao je Đukanović, zasnivaju se na komunikaciji putem Skaj aplikacije.

Moj klijent je tužiocu rekao da nikada nije koristio Skaj aplikaciju. Istakao je i da nije imao nijednu mrlju u svojoj dvadesettrogodišnjoj karijeri. Na radnim mjestima, od pripravnika do rukovodioca određenih sektora, ni njegov lični, ni profesionalni integritet, nijednom nije bio doveden u pitanje sa bilo kakvom disciplinskom prijavom. Negirao je da je ostvario ijedan euro protivpravne imovinske koristi. Ni on, ni njemu bliski ljudi”, rekao je advokat Željko Đukanović.

Borivoje Đukanović, branilac Kneževića koji je danas odgovarao na sva pitanja tužioca i svojih branjenika skoro četiti sata, naveo je da negiranje izvršenja krivičnih djela nije „samo rezultat Kneževićevog stava”.

Nego je to izričito rezultat onoga što smo, kao odbrana, u najčvršćem uvjerenju da će se veoma brzo i dokazati. Svi ovi dokazi sa kojim raspolaže tužilac su bez, iole, oslonca u dokazima koji moraju biti postojeći koji se u ovom trenutku ne mogu, ni na koji način, kao takvi kvalifikovati”, rekao je Borivoje Đukanović i naveo da „Knežević nije imao nikakav dodir sa kripto komunikacijom„.

Knežević je uhapšen juče, oko 17 časova, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva  zbog, saopštio je sinoć državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić, „postojanja osnova sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i druga krivična djela”.

4 Comments
 1. tosigurno komentariše

  Pa skaj aplikacija je realno baš slab dokaz. Jer treba naći i te teledone sa otiscima da bi s utvrdila stvarna komunikacija. Zbog sky mnogi uhapšeni ako ne i svi će na slobodu. I plus će im se plaćat odšteta.

 2. Si komentariše

  Dritan se opet bavi sportskim ribolovom izgleda. Upeca pa pusti. Samo zamlacuje naivne

 3. Bajro komentariše

  Imao si je među prvima…. Govorio si da je to službeno.. majstore, mnogo si grešan i kvaran.

 4. qyu komentariše

  Nije normalno da su policiski inspektori vlasnici hotela i restorana po Crnoj gori.SDT samo da od ove činjenice krene ne treba mu nista vise.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.