Knežević: Nikad ne bih izdao sebe, nijesam sluga američke Ambasade

0

Milan Knežević, jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) i predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) u video poruci putem društvene mreže Fejsbuk kazao je da je odluku o dobrovoljnom odlasku na služenje četvoromjesečne zatvorske kazne donio u interesu predsjedničkog kandidata većinskog dijela opozicije Mladena Bojanića.
Odluku je, kako je kazao, donio nakon zajedničkih konsultacija sa predsjedništvom DF-a i DNP-a, pošto, kako ističe, odavno priznaje samo sud svoje partije.
“Uvjeren da bi svaki vid novih tenzija u izbornoj kampanji na relaciji DF-režim bila prilika da još jednom budem optužen za treći državni udar, a da kandidat DPS-a odustajanjem Mladena Bojanića istog trenutka proglasi pobjedu, ovim činom doprinosim dodatnom homogenizovanju opozicije i pobjedi našeg kandidata”, istakao je Knežević.
Kako je rekao, dvadeset godina života posvetio je beskompromisnoj borbi protiv režima i dosadašnjim angažmanom nije ugrozio ni zajedničko opoziciono djelovanje, ni opizicioni interes.
Broj procesa, kazni i prijava protiv njega, kako je rekao, odavno prevazilazi i kafkijanski doživljaj institucionalnog terora i maltretiranja.
Knežević, kako je kazao, nema dileme da je teror nad njim i DF-om posljedica političkih uvjerenja koja se “ne uklapaju u kalup NATO besudne zemlje i kolonije”, što je Crna Gora, kako je dodao, postala učlanjanjem kroz glasanje u krnjoj skupštini, bez konsultacije građana na referendumu.
“Da sam bio spreman da izdam sebe, sve ove sudanije ne bi bile potrebne. Dovoljno bi bilo da pozovem drugog sekretara američke Ambasade i zatražim sastanak sa njenom ekselencijom, neformalnim gospodarom Crne Gore, kako bih uz jedan rukoljub oprao svoje grehove i stao u red bezličnih političkih lakeja i baštovana, koji češće idu po mišljenja u ambasadu nego u trgovinu. Ali, ako neko u Generalštabu NATO-a misli da će svi ovi procesi djelovati vaspitno na mene i da ću se odreći svojih ljudskih i političkih uvjerenja, onda im je isplativije da prilikom šetnje u zatvorskom krugu insceniraju sukob sa mnom, a javnosti predstave da sam nekom od robijaša ukrao sapun i konzervu tunjevine”, poručio je Knežević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.