Knežević: Ne interesuje me sporazum o izručenju jer sam žrtva progona

0

Odbjegli biznismen Duško Knežević ne strahuje da će potpisivanje Ugovora o isporučivanju državljana između Crne Gore i Velike Britanije ugroziti njegov status u toj zemlji.

Podsjećamo, glavna novina ovog Ugovora jeste da Crna Gora i Velika Britanija izražavaju spremnost da jedna drugoj izruče i sopstvene državljane, ukoliko ih druga država potražuje za teška krivična djela za koja je zaprijećena kazna od pet ili više godina zatvora. U ugovoru se konstatuje se da su strane potpisnice „svjesne garancija prava na pravično suđenje optuženom u okviru svojih pravnih sistema, uključujući i pravo na suđenje pred nepristrasnim sudom uspostavljenim zakonom”.

Pročitajte i ovo: Crna Gora i Ujedinjeno Kraljevstvo produbljuju saradnju: Moguće izručenje državljana koji se potražuju za teška krivična djela

“Rječ je o sporazumu koji se odnosi i na šverc cigareta na Balkanu. Smisao tog sporazuma je u značajnoj mjeri tretiranje i isporučivanje crnogorskih državljana Velikoj Britaniji. Što se mene tiče, ne vidim nikakav problem jer ja kao britanski državljanin uživam sva prava koja mi garantuju britanski zakoni, pogotovo zato što je jasno da sam ja žrtva progona političko-kriminalne hobotnice koja je na vlasti i koja je fabrikuje optužbe protiv mene i Atlas Grupe da bi se domogli vrijedne imovine i profitabilnih poslova Atlas Grupe”, rekao je Knežević za FOS.

Na pitanje da li će i dalje ostati u Londonu, istakao je da tamo djeluje slobodnom, te da je u komunikaciji sa svim državnim institucijama Britanije.

“Tu mi je i porodica jer sam i ranije boravio najviše na Kipru i u Londonu. U Crnu Goru sam povremeno dolazio zbog posla”.

Snimak o Đukanoviću najavio za 16. mart

Govoreći o protestima u Crnoj Gori, Knežević naglašava da ih podržava, ali ne i finansira!

“Finansiram jedino borbu i prava oštećenih i pokradenih deponenata i štediša Atlas banke i IBM banke i studenata Univerziteta Mediteran. Što se tiče snimaka, rekao sam već da ću ih objaviti kada bude potrebno. To zavisi od situacije i procjene mojih saradnika. Najavio sam da ću ih neke od njih koji se odnose na Đukanovića objaviti 16. marta kako bih doprinio još većem broju prisutnih na mitingu. Nastaviću sa iznošenjem novih činjenica i dokaza protiv Đukanovića i korumpiranog režima. Svakako nam je zajednički cilj da Đukanović bude potpuno raskrinkan”, zaključuje Knežević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.