Knežević: Napadaju nas oni koji su aplaudirali Đukanoviću i stajali pred njim mirno u Ambasadi SAD-a

0

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF), Milan Knežević, kazao je da u ovom trenutku ne postoji ni teoretska mogućnost da se poslanici tog političkog saveza vrate u skupštinski Odbor za reformu izbornog zakonodavstva.

„Nakon što su, zloupotrebljavajući Viši i Apelacioni sud, odlučili da Nebojšu Medojevića i mene ʼstaveʼ u zatvor, i to bez skidanja imuniteta, što se tiče DF-a, bilo kakav vid konstruktivnosti i dijaloga u Odboru do daljnjeg je isključen“, saopštio je on Portalu Analitika.

Odgovarajući na pitanje da li DF razmišlja da bojkotuje parlamentarne izbore naredne godine, Knežević je podsjetio da su oni s pokretom „Odupri se“ potpisali sporazum koji uključuje i bojkot izbora.

„I za nas je taj sporazum obavezujući. Koliko vidim, neki potpisnici ovog sporazuma sad bježe od vlastitog potpisa i najavljuju učešće na izborima. Zato smatram izuzetno važnim da prije svega utvrdimo da li sporazum i dalje važi, jer način na koji ga tumače pojedini opozicioni lideri ukazuje na to da su oni već sastavili predizborne koalicije i poslaničke liste, što predstavlja jedan vid kapitulacije pred DPS-om“, smatra on.

Upitan da li budvanskoj vlasti prijeti kotorski scenario, Knežević odgovara da je DF spreman na razgovor s koalicionim partnerima u tom gradu, ali da ne prihvata ucjene i opstrukcije.

„A svako ko želi ʼkotorskiʼ scenario u Budvi preuzima veliku odgovornost ne samo pred građanima ovog grada, nego čitavom opozicionom javnošću koja neće podržati eventualni gubitak još jednog ʼopozicionogʼ grada“, smatra funkcioner DF-a.

Knežević kaže da ne zamjera predsjedniku Opštine Budva, Marku Careviću, što se sastao s predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem.

„Carević nije prvi a ni posljednji gradonačelnik iz opozicionih redova koji je imao sastanke s premijerom, predsjednikom i ministrima, a koji su se odnosili na razvoj grada i realizaciju kapitalnih investicija. Kad bih bio maliciozan, mogao bih i ja postaviti pitanje kako su neki opozicioni lideri na prijemu u Američkoj ambasadi u stavu mirno slušali govor Mila Đukanovića kao počasnog gosta, iako su i prije početka prijema bili upoznati s protokolom. Zašto niko u znak protesta nije napustio prijem, već su svojim prisustvom i aplauzima dali puni legitimitet riječima Đukanovića?“, navodi on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.