Knežević: Nadam se da će nova Vlada reći istinu o NATO bombama na Crnu Goru

8

Lider Demokratske narodne partije Milan Knežević kazao je da je Crna Gora postala član NATO saveza zahvaljujući lažnom državnom udaru i monstruoznom sudsko političkom postupku koji je imao za cilj da Demokratski front predstavi kao antidržavne elemente samo zato što su se zalagali za održavnje referenduma o učlanjenju Crne Gore u NATO.

On je za naš portal prokomentarisao godišnjicu NATO agresije na SR Jugoslaviju, i istakao da se nada da će nova Vlada prekinuti praksu ćutanja o svim, pa i o ovoj bolnoj temi, te da će se konačno čuti istina o tom događaju koji je, kako kaže ostavio velike posledice po Crnu Goru.

„Mi uvažamo geopolitičku činjenicu da je naša država postala članica NATO-a, ali smo svjesni činjenice da se to desilo u Skupštini bez referenduma posebno imajući u vidu da nas je NATO bombardovao 24. marta 1999. godine. To bombardovanje trajalo je punih 79 dana a prve žrtve tog bombardovanja bile su u Crnoj Gori. Procentualno i po broju žrtava i po uništenoj infrastrukturi Crna Gora je više stradala nego Srbija“, kaže Knežević za IN4S.

Ono što jeste bila karakteristika prethodnog režima, ističe on, je ćutanje o tome šta se dešavalo za vrijeme NATO agresije.

„Nikada se nije povela nijedna ozbiljna debata niti javna rasprava sa predstavnicima NATO-a i sa članovima porodica žrtava i protivnicima učlanjenja Crne Gore u NATO“, kaže lider DNP-a.

Ističe da je ovaj događaj i dalje jednako dramatičan sa aspekta stradanja našeg naroda kao i prije 22 godine.

„Očekujem da će Vlada Crne Gore sa premijerom Zdravkom Krivokapićem pokazati dovoljno senzibiliteta i državne mudrosti da otvori raspravu na ovu temu i na sve bolne teme kako bi se suočili sa nedavnom prošlošću koja nas i dalje dijeli“ zaključio je Knežević.

Anatomija zločina i Vaskrs srpskog viteštva!

Podsjetimo, u udruženom zločinačkom poduhvatu čak 19 zemalja svijeta, na Jugoslaviju se obrušila vojna sila, koja je prema procjenama eksperata, bila čak 600 puta veća od borbenih efektiva Vojske Jugoslavije. U ovom protivcivilizacijskom i vulgarno neravnopravnom razmjeru snaga, Vojska Jugoslavije je pružila veličanstven otpor. Osnovni cilj NATO intervencije bio je vojnički slom Vojske Jugoslavije.

Bombardovanje je trajalo čitavih 78 dana i za to vrijeme je ubijeno između 1 500 i 2 000 civila, poginulo je 1 002 vojnika, dok je oko 6 000 ljudi ranjeno. Na Jugoslaviju je ispaljeno preko 50 000 projektila u skoro 59 000 naleta NATO aviona. Bačeno je preko 25 000 tona eksploziva, srušeno 60 mostova, uništeno 300 fabrika, oštećeno 190 škola i 20 bolnica…

Ipak, od svih gubitaka i materijalnih razaranja koja se mjere milijardama, najveći gubitak za srpski narod bilo je ubistvo 79 djece.

Izvor: IN4S

8 Comments
 1. Kontra revolucija komentariše

  Evo trce, samo da dobiju napisano iz ambasada, pa da vam procitaju !.
  Neznam ko ce pre Krivokapic ili Abazovic !.
  Za NATO je Srbsko/Crnogorski narod samo “kolateralna šteta” !.
  A najviše boli što smo im posle tog bombardovanja postali sluge i robovi !.

  1. kuca komentariše

   Nece ni Becic nazalost.

 2. Veselin komentariše

  Bolje ti Bog pomogao.Oni se pri susretu sa tim zlocincima ponašaju kao da su sreli andjele!

 3. Realan komentariše

  EVO SE NAOSTRIO ,POPODNE IDE KO RAJNKE U AMBASADU .REKOSE DA TREBA DA JOJ SE IZVINE ZA NESTO.TOKOM DANA CE JAVNOST BITI OBAVIJESTENA O TOME LICNO OD PREMIJERA
  SVAKAKO AKO NE BUDE PREVISE POD UTICAJEM ALKOHOLA.

 4. Istina je jedna nema dvije komentariše

  Svjesni su Milane svi na zapadu i nato-u kakva su zlodela napravili i kolika je njihova odgovornost i koliku ce cijenu ce kad-tad platiti za ono sto su uradili srpskom narodu, zato im ne odgovaraju irodoljubi na celo CG… Ali strpljivo… Oslobadja se… Ljudi, postupci, dogadjaji dobijaju prava imena… Proces se ne moze zaustaviti…

 5. Ribar komentariše

  Zasto je NATO bombardovao Srbiju to se zapitaj i sve ce ti bit jasnije.

  1
  2
 6. cedo komentariše

  ne smiju prnut od nata ili slijedi cupanje usiju.treba da se raspise referendum za izlazak iz nato saveza. 80 posto bi glasalo za izlazak. ovo je sramno da ne smijemo da se sjecamo stradalih u nato bombardovanju i da im cvijece prilozimo necivilizacijski i oni mi pricaju o demokratiji.

 7. Gabrijela komentariše

  To svi očekujemo, Kneževiću, moramo da znamo koliko su otrova sručili na nas, i naša je obaveza da se sa pijetetom sjećamo i uvijek pominjemo nevino stradale naše sunarodnike, među kojima je, nažalost, bilo i dosta djece.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.