Knežević: Milutin Simović, bivši ekspert za vađenje krtole prije kiše protivustavno smjestio Crnu Goru u karantin!

6

Konstantno optuživati građane da su krivi zbog pandemije koronavirusa i prijetiti im novim Černobiljom i Hirošimom, predstavlja klasično maltretiranje i prebacivanje odgovornosti na narod, istakao je u razgovoru za IN4S, predsjednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera DF-a Milan Knežević.

Knežević je počeo izdržavanje kućnog pritvora u trajanju od četiri mjeseca, zbog verbalnog delikta u Skupštini Crne Gore, na sjednici kada je njemu i Nebojši Medojeviću skinut imunitet 2017. godine.

Počeli ste sa izdržavanjem kazne kućnog pritvora za verbalni delikt. Za tretman lidera DF-a nema razlike ni u vrijeme pandemije? Kako provodite vrijeme u prinudnoj izlolaciji?

Kao već „robijaš“ sa iskustvom ne mogu se pretjerano žaliti jer je čitava Crna Gora takođe u kućnom pritvoru. Gotovo da nema razlike ni u kazni: meni je protivustavno i protivzakonito presudila bivša Srpkinja iz Foče, izvjesna Željka Čančar Jovović, a Crnoj Gori takođe protivustavno i protivzakonito, presudio je Milutin Simović, bivši ekspert za vađenje krtole prije kiše. Samo se nadam da ovo neformalno vanredno stanje neće potrajati dok ne počne mlada krtola da se vadi, jer nam je prošle godine jedan drugi stručnjak savjetovao da sadimo luk. A kako je krenulo, u Crnoj Gori će najprije na vrbi roditi grožđe.

Skupština i poslanici su stavljeni ad akta u situaciji sa Korona virusom, dok Vlada i eksperti donose odluke suprotne Ustavu i zakonu. Građanima se prijeti upadom policije u kuće. Imaju li građani razlog za zabrinutost i zbog čega?

Ukoliko se nastavi sa konferencijama za štampu određenih individua iz NKT plašim se da ćemo umjesto respiratora, maski, rukavica, posteljine, peškira, gumenih lutaka koje smo tražili od NATO-a, a za koje smo dobili negativan odgovor, ubrzano početi da gradimo bolnice za duševne bolesnike. Konstantno optuživati građane da su krivi zbog pandemije koronavirusa i prijetiti im novim Černobiljom i Hirošimom, predstavlja klasično maltretiranje i prebacivanje odgovornosti na narod. Uz to, izvjesna gospođa Miranović, jedna od udarnih šehidkinji DPS-a, koja se razumije u epidemiologiju taman kao moja pokojna baba u filozofiju apsurda kod Kamija, pečobrazno nam zaprijeti da će nam policija narednih dana upadati po domovima, bez naloga za pretres, bez dva svjedoka, i da će nas po hitnom postupku poput Gestapoa odvoditi u nepoznatom pravcu.

Još nam pozva i komšije da počnu sa špijunažom ukoliko primijete da nekom iz dimnjaka vije dim posle ponoći, jer u toj kući ukućani bez socijalne distance sigurno igraju Ne ljuti se čovječe. I naravno, na kraju gospođa Miranović slavodobitno zaključi da su sve ove mjere u skladu sa Ustavom, i da su zaraženi i oni koji nemaju nikakvih simptoma, štaviše oni su i najsumnjiviji.

Šta mislite kako se građani osjećaju kad čuju ovako “stručnu” dijagnozu? Ona na ovaj način širi paniku i strah jer sudeći po njenoj analizi ispada da su svi građani potencijalno inficirani. I oni koji imaju, i oni koji nemaju nikakvih simptoma. Kako je to moguće? Po njenoj logici onda ovaj virus nije ni došao u Crnu Goru, nego je sve vrijeme bio ovdje. Ali ono što je sigurno izvjesno jeste da je Skupština na respiratoru i da joj se bore za život.

 

Zato i nema zasijedanja, a ja s velikom psihozom čekam novu konferenciju za medije kad će gospođa Miranović saopštiti da je Skupština Crne Gore preminula jer je prekršila samoizolaciju, i zarazila samu sebe insistirajući na Ustavu i zasijedanju, a ne na mjerama NKT-a.

Zašto Vlada ne uvodi vanredno stanje?

Vanredno stanje je neformalno uvedeno, i nas sad navikavaju na neustavne uredbe, mjere, zaključke, po principu, ko god se pobuni biće odgovoran za sve dosad zaražene građane. Ovakvo stanje će se nastaviti i kad se proglasi kraj pandemije, i mi ćemo kontinuirano živjeti u psihozi (ne)vidljivih neprijatelja i državnih udara koji vrijebaju da unište tekovine NKT demokratije. Još nam članovi predsjedništva DPS- a koji se nalaze u NKT- u poručuju da nam čitav svijet čestita na preduzetim mjerama protiv korone, iako smo po broju inficiranih lider u regionu.

Ako bi se uvelo vanredno stanje onda bi Milo Đukanović morao i formalno da stane na čelo odbrane, a tek tad bi vidjeli prave razmjere zdravstveno ekonomskog haosa koji nas je zadesio. Ovako je Đukanoviću najlagodnija situacija, upravlja Crnom Gorom iz sjenke i to po modelu: operacija uspjela pacijent je umro.

Kakve političke, ekonomske i dryštvene posledice situacije sa virusom će uslijediti u CG?

Mi u ovom trenutku ne raspolažemo s informacijom na koji način se troše prikupljena sredstva, po kom modelu se dijele, ko ih dijeli, ko dobija pomoć…Niz nepoznanica koje dodatno pojačavaju sumnju u zloupotrebe i državnu nesposobnost. Jedino znamo da je predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović član Predsjedništva DPS-a, da je direktor IJZ istaknuti član DPS-a, da je već pomenuta gospođa Miranović kadar DPS-a, i mnogi drugi DPS-ovci koji ovih dana upravljaju našim životima.

Ali zato odajem veliko priznanje svim zdravstvenim radnicima koji se goloruki i prepušteni sami sebi, bore protiv ove globalne pošasti. Oni su istinski heroji koji su dugo vremena bili na socijalnoj margini, i izgleda je bilo potrebno da nam se dogodi pandemija da bi ih se sjetili.

Kako komentarišete rešenje kojim je Vaša majka Ratka Knežević proglašena krivom nakon upada policajaca i demoliranje porodične kuće?

Ne znam da li će se moja majka žaliti na presudu, ali ja ću sigurno izjaviti žalbu, jer je Sud za prekršaje bio previše blag prema mojoj majci. Da podsjetim, ja sam kažnjen sa četiri mjeseca kućnog pritvora jer sam po presudi Željke Jovović rekao Mišku Vukoviću da je „ološ“ a Luiđu Škrelji od milošte zvanom Ljubo da je ženski polni organ i da će krivati i na drugu nogu. A moja majka je kažnjena sa 500 eura ili šezdeset dana zatvora jer je navodno inspektorima i fantomisanim policajcima rekla da su Milovi kriminalci. I sad javno pitam, iako mi je majka, je li pošteno da ona bude kažnjena sa samo 500 evra kazne, a ja sa četiri mjeseca kućnog pritvora.

Valjda veći ugled u ovoj državi imaju Milovi kriminalci nego neka ološ i ženski polni organ u liku Luiđa Škrelje od milošte zvanog Ljubo? Naravno da nije pošteno, i što se mene tiče, ćeraću se s majkom do Strazbura, i neću se smiriti dok i nju naše časno pravosuđe ne pošalje u zatvor. Ali nisu svi tužioci i sudije iste.

Slučaj sinova Zorana Lazovića i predsjednika Privredne komore koji su pred milionskim televizijskim auditorijumom linčovali dvojicu navijača Crvene Zvezde, a nisu ni disciplinski kažnjeni, može se tumačiti kao ohrabrenje tužilaštva i sudova da se usavrši i promoviše fizičko nasilje režimskih juniora.

6 Comments
 1. ćipur komentariše

  pipun pametna ćoškasta glava
  vuca se da te ne gledmo liku nestvarni
  mogu zamislit kako je toj nesrecnoj zeni kad vidi sto je rodila

  15
  33
 2. Ja komentariše

  Ćipure, ćipure… DF je partija za koju nikad glasat neću, jasno, a? Ali ti si jedinstven slučaj… sa tobom nebih ni u najveće bogatstvo ovog svijeta… Mogu zamislit kako izgledaš, jer se kriješ, a onog koga vidimo zoveš “liku nestvarni”. Dje je tvoja stvarnost???

  9
  13
 3. Enigma komentariše

  Ovaj Knežević super lik kao glavni glumac za dobru komediju idi begaj

  5
  6
 4. M P komentariše

  velika podrska za milana knezevica i njegovu porodicu, radi kao sto radis, sve ce doci na svoje mesto.

  12
  5
 5. Boban komentariše

  Splacina

  2
  1
 6. Milenko komentariše

  Policija aktivna u komentarima
  Puni te mu u Porno
  I ovo će se zvati juce

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.