Knežević: Milo i Brano koordinirali prodaju Elektroprivrede

0

Svu operaciju oko prodaje Elektroprivrede Crne Gore italijanskoj kompaniji A2A i manjinskih paketa akcija fondova koordinirali su direktno Milo Đukanović i Branimir Gvozdenović, kazao je predsjednik Atlas grupe Duško Knežević.

On je to rekao za CIN-CG i „Vijesti“.

U vrijeme prodaje EPCG, privatizacioni fond Atlas Mont posjedovao je 3,8 miliona akcija Elektroprivrede. Đukanović je tada bio predsjednik Vlade i DPS-a.

Crna Gora je izgubila preko stotinu miliona evra prilikom prodaje akcija Elektroprivrede Crne Gore italijanskoj kompaniji A2A, a of-šor firma iz Londona „River Financial Trading Limited„, čiji su stvarni vlasnici skriveni, se dobro ugradila prilikom tog posla.

Dokumenta do kojih su došli CIN-CG i „Vijesti“, svjedoče da je tender za prodaju državnog paketa akcija EPCG 2009. godine bio samo simulacija, jer je još u jeku tenderske procedure A2A bila privilegovana u odnosu na ostale ponuđače. I to tako što joj je omogućeno da se prije isteka roka za podnošenje prijava na tender za prodaju državnog paketa akcija domogne 15 odsto akcija EPCG, koje su bile u posjedu četiri privatizaciona fonda.

Dušanka Jeknić bila posrednik

–Poslove oko posredničke firme River iz Londona, koja je uzela gotovo sedam miliona evra kao posrednik za prodaju akcija EPCG od privatizacionih fondova, vodila je Dušanka Jeknić i direktno se dogovarala sa mnom oko provizije koju je trebao da im isplati Atlas fond. Lice koje je bilo zaduženo za kontakte ispred ove posredničke firme bio je Damir Dado Asović, Dušankin rođak koji živi u Milanu, izjavio je Knežević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.