Knežević: Katnić štiti Bemaks i Zorana Lazovića, Milovog oficira za vezu!

0

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević kazao je danas da se je specijalni državni tužilac Milivoje Katnić tamničar, koji se stavio na braniku kriminala, Prve familije i Bemaksa.

–Želim da se zahvalim Katniću, jer je pred cijelom Crnom Gorom dokazao da je istureno odjeljenje političko-mafijaške grupe na čelu sa Prvom familijom. Svojim odgovorima je potvrdio da nije ni specijalni, a još manje državni tužilac, već karikaturalna marioneta Prve familije. Ne postoji više ni udaljena sumnja da takav “tužilac” može da odbrani neodbranjivo i spriječi raspad trulog sistema zasnovanog na ucjenama, strahu, korupciji i kriminalu. Zbog njih i ovakvog Katnića uskoro će im doći desetine hiljada ljudi u Ulicu Slobode, kazao je Knežević u izjavi dostavljenoj portalu IN4S.

Kako je naveo, koliko god je smiješno da Katnić budu tužioc i to specijalni, toliko je jezivo vidjeti da takav profil ličnosti uopšte može doći u situaciju da
odlučuje da li će neko biti gonjen, hoće li živjeti slobodno ili će biti
utamničen.

–Dok Katnić čuva Prvu familiju, ja ću nastaviti da je razotkrivam, spreman da u potpunosti u budućnosti sarađujem sa tužiocima koji će djelovati na osnovu zakona i posjedovati nephodni minimum ljudskog i profesionalnog integriteta. Takav tužilac će smjeti da sasluša Mila Đukanovića u vezi finansijskih malverzacija u DPS-u, reketiranja biznismena, primanja mita i namještanja izbora. Neće strecati da preduzme mjere zbog afere Telekom i svih ostalih afera preko kojih je Prva familija gomilala milione, nekretnine i razne kompanije, istakao je predsjednik Atlas grupe.

Prema njegovim riječima, takav tužilac će dobiti obimnu dokumentaciju, čiji dio je već poznat i crnogorskoj i svjetskoj javnosti, a koju priprema tim finansijskih
istražitelja koji sam okupio.

–Imaće hrabrosti i obavezu da ispita tokove novca i porijeklo imovine Prve familije. Počevši od palate pod Goricom koja se gradi za Mila Đukanovića. Svaki detalj korupcionaškog aranžmana sa A2A biće mu na stolu, sa detaljnim opisima uloge Branimira Gvozdenovića, Dušanke Jeknić i Damira Asovića, koji su djelovali po odobrenju Mila Đukanovića. Imaće dosta posla i u vezi Đukanovićevog prvog miliona, pa potom kastodi računa preko kojeg je trgovao akcijama Prve banke, dobaviće lako podatke kome je Đukanović prodao akcije i prvi i drugi put i kako je sprovedena ta fiktivna transakcija na berzi kojom je zaradio nove milione. Istovremeno će mu biti jasno i kako se peru pare preko Prve banke, naveo je Knežević.

Govoriću, dodao je on, pred takvim tužiocem i o privatizaciji Meljina, učešću Đukanovića u tom poslu i firmi na Kipru koju je osnovao za tu namjenu, ukazaću mu i ko je vlasnik trećine kompanije „Safiro beach resorti“ na druge poslove u koje je uključena prva familija preko trećih lica.

–Što se tiče cetinjskog tajnovidca, njega čeka da objasni zašto je prihvatio ulogu portparola kleptokratskog političko-mafijaškog sistema, a potom i da, u svom stilu, obogati našu pravnu teoriju stručnim radom o dosad nepoznatom saznanju da naš pravni sistem počiva na tekovinama grčkog prava. Ja sam učio o rimskom pravu, ali me raduje svaki naučni iskorak, pa i taj da priznanje pred američkim sudom ne znači ništa i da nije pravnorelevantna činjenica, kazao je Knežević.

Katnić će, kako je naveo, blistavu naučnu karijeru vjerovatno morati da odloži, jer prvo treba da odgovara zato što štiti kriminalne klanove, poput onih u Bemaksu, gdje mu je Zoran Lazović oficir za vezu sa Đukanovićem, velike trgovinske lance od kojih jedan uništava Plantaže uzimajući robu ispod cijene i bavi se švercom narkotika u svojim kontejnerima.

–Jadno je kada je Đukanović spao na to da ga spašava jedan Miloševićev neuravnoteženi oficir, koji, kako reče, odlično poznaje strategiju i taktiku. Nije spasio Miloševića, neće ni njega. Malo mu je što je Crnoj Gori ukaljao obraz u Hrvatskoj, a sada nam Milivoje, tamničar u ime Prve familije, kida nos i pred Amerikom, zaključio je Knežević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.