Knežević: Genocidirali su nas jer smo ih oslobađali; Foke i pingvini na Antarktiku su bolje sačuvani od srpskih žrtava

0

Poslanik DNP-a Milan Knežević kazao je na sjednici da je Rezolucija o genocidu o Jasenovcu obaveza prema prošlosti koja nas i dan danas proganja.

– Genocid o Jasenovcu se revitalizuje, a kvazi istoričari žrtve svake godine smanjuju. Jasenovac se pokušava predstaviti kao zabavno-kulturni kompleks su Srbi, Jevreji i Romi izvodili predsatve Šilera, prevodili Getea, a naša djeca se vrtjela se vrtjela na ringišpilu NDH i Trećeg rajha. Rezolucija je protiv ljudskog zla i vječnog zaborava, što je mnogima bio cilj – tvrdi on.

Knežević je upitao šta su to Srbi uradili Hrvatima iz NDH kada su ih tako sistematski ubijali.

– Genocidirali su nas jer smo ih oslobađali. Onaj čije ime nosim poginuo je oslobašajuću Karlovac od Njemaca i ustaša u Drugom svjetskom ratu. Poginuo kako bi potonci onih koje je oslobađao pisao grafite u Karlovcu “Srbe na vrbe” – naveo je Knežević.

Dodao je da je ova rezolucija protiv svakog zla, i protiv onih Hrvata koji su ubijali Srbe samo zato što su Srbi, pravoslavci i jer su se suprostavili Vermahtu, ali i protiv svakog Srbina koji je u ime srpstva i pravoslavlja počinio zločin ili zapalio džamiju.

– Čak su i foke i pingvini na Antarktiku bolje sačuvane od srpskih žrtava, a Srbi su najstradalniji narod – rekao je Knežević.

 

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.