Knežević: Đukanović će opoziciji ponuditi razgovore kako bi ih razjedinio

1

Fer i demokratski izbori, koje bi pripremila tehnička vlada, jedino je o čemu u ovom trenutku treba pregovarati, smatra predsjednik Atlas grupe, Duško Knežević.

On je ocijenio da će predsjednik Crne Gore Milo Đukanović učiniti sve da sačuva vlast.

“On sebe vidi kao gospodara, a ne kao jednog među ostalima”, naveo je Knežević u izjavi dostavljenoj agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, Đukanović će prvo pokušati da stvori situaciju za pregovore sa opozicijom i organizatorima protesta, kako bi ih svojim ponudama razjedinio i kako bi nestao osnovni zahtjev – da on podnese ostavku.

“Taj zahtjev je zasnovan na dokazima da je on privatizovao Crnu Goru, da ima banke, hotele, rudnike, hidrocentale, turističke rizorte, da je uzimao provizije za prodaju Telekoma, Elektroprivrede, da ga pomažu prijatelji iz sive zone, da je skrivao milionske donacije za partiju”, naveo je Knežević.

Kako je kazao, samo tužilac u zemlji vladavine zakona može biti sagovornik Đukanovića.

“Crna Gora danas to nije, to je zemlja vladavine njegove samovolje, zarobljena od prve familije i njegove hobotnice. Zato Crna Gora treba da se oslobodi od njega, a ne da mu dozvoli da on bude akter bilo kakvih pregovora”, smatra Knežević.

On je rekao da iz iskustva zna koliko je Đukanović dobro naučio da “vrbuje ljude u nuždi“.

“Posmatrao sam to dugo i vrlo dobro poznajem njegove metode, a kako oni izgledaju u finalu vidim sada, kada sam meta političko-mafijaškog progona iza kojeg stoji on“, kazao je Knežević.

Zato, kako je naveo, svi građani koji su na ulicama treba da mu se obrate neposredno, slobodno, bez posrednika, mirno i odgovorno, sve dok ne bude prinuđen da ode.

Knežević je istakao da Crna Gora nije Đukanovićeva, nego svih njenih građana.

“Saglasan sam da jedini pravi pregovori u ovom trenutku mogu biti demokratski izbori koje treba održati tako da ih pripremi tehnička vlada koja će obezbijediti njihov fer i zakoniti tok“, rekao je Knežević.

Kako je kazao, nema boljih pregovora od slobodne volje svakog građanina, koji će reći šta ima bez straha i pritisaka.

“Odluke više ne donosi Đukanović nego građani koje je okupila odlučnost da se oslobode diktatorskog režima. On će ići na to da posvađa partije, nevladine organizacije, organizatore protesta. To mu je jedini adut“, istakao je Đukanović.

Važno je, kako je kazao, to znati na vrijeme.

“Samo zajedno se može doći do slobodne Crne Gore. U tom cilju sam pozvao sve štediše Atlas i IBM banke, kao i studente Univerziteta Mediteran, da se pridruže protestima”, kazao je Knežević.

1 Comment
  1. DPS vazda komentariše

    E blago ti u pamet, avetinjo jedna …

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.