Knežević: DF spreman da revidira izmjene Zakona o radu

2

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević saopštio je na današnjoj sjednici Skupštine Crne Gore da je DF spreman da revidira izmjene Zakona o radu, kojima je između ostalog predviđeno smanjenje starosne granice sa 67 na 66 godina za odlazak u penziju.

“Spremni smo na kompromis, da se pokrene dijalog između sindikata, radnika i Vlade i da izmijenjeni Zakon stupi na snagu u januaru 2022. Ovo je postojalo kao norma u zakonu o PIO i cilj je bio usklađivanje propisa a ne slanje u penziju glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića. Katnić ide u penziju u skladu sa Zakonom o tužilaštvu“, rekao je Knežević.

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić istakao je da je izmjena Zakona moguća i već je ušla u skupštinsku proceduru i njome će biti dopunjen dnevni red Skupštine u srijedu.

Podsjećamo da su dio opozicije i dio javnosti kritikovali ove izmjene, upozoravajući da mogu izazvati probleme u održivosti penzijskog sistema i da su građani finansijski ugroženi, jer im se naprasnim odlaskom u penziju mijenja finansijska situacija na gore, a finansijske obaveze ostaju iste.

2 Comments
  1. Q komentariše

    DF je spreman da opet sve odugovlaci i prolongira do beskonacnosti. DF je nesposoban za sve osim da sam sebe zaj..be.

  2. LipaLipa komentariše

    … ne znam, medjutim, jako su opravdani argumeti da se sve oko ovag zankona ponovo pretrese, … tako ja vidi ovaj korak nazad od milana, za pohvalu, … aj’ zdravo, …

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.