Knežević čestitao Putinu Dan pobjede!

2

Poštovani,

Ovim Vas obavještavamo da je predsjednik DNP CG,Milan Knežević, uputio čestitke predsjedniku Ruske Federacije, Vladimiru Vladimiroviču Putinu, povodom 75-godišnjice pobjede nad fašizmom.

Kao predsjednik DNP-a i član Predsjedništva DF-a, Knežević u čestitki upućuje pozdrave ruskom Predsjedniku naglašavajući značaj Rusije u pobjedi nad fašizmom i fašističkom ideologijom, kao globalnim svjetskim zlom XX vijeka nad miroljubivim čovječanstvom.

U daljem tekstu Knežević ističe sljedeće:

Povodom ove godišnjice od svjetskog značaja, želimnaglasiti da je slobodoljubiva Rusija u godinama Drugogsvjetskog rata dala svoj nesagledivi doprinos u rušenju fašizma, pri čemu je miroljubivi ruski narod tokom ratnih dešavanja pretrpio ogromne žrtve i razaranja svoje domovine. Ali, bez obzira na sve to, ruske crvene zastave su se svečano vijorile 9. maja 1945. godine označavajući i konačnu pobjedu nad fašizmom.

Istovremeno, htio bih naglasiti da Ruska Federacija u današnje vrijeme predstavlja snažan garant mirne koegzistencije i progresa čovječanstva, imajući funkciju moćnog balansa u savremenom bipolarnom svijetu.

Želim naglasiti i da bilo kakvi pokušaji revizije istorije i velike pobjede ruskog i sovjetskog naroda, kao što su rušenja spomenika crvenoarmejaca i ruskih generala u nekimzemljama, a koji su pali u boju oslobađajući teritorije i tihzemalja, ne mogu promijeniti istorijsku činjenicu da je ruskaarmija donijela slobodu i drugim narodima na svomtrijumfalnom pohodu na Berlin.

Živio crnogorski i ruski narod, živjele Crna Gora i Rusija! Srećan Dan pobjede!

2 Comments
  1. ćipur komentariše

    je li ga poljubio u guzicu tri puta

  2. Ena komentariše

    Ne, to sam ostavio tebi,ti ćeš to bolje

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.