Knežević čestitao Kurban bajram: Bogatstvo vjerskih različitosti uzdiže Crnu Goru pred Evropom

0

Predsjednik DNP-a Milan Knežević čestitao je nastupajući Kurban Bajram reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifatu ef. Fejziću, i svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti, i naglašava da je riječ o jednom od najvećih vjerskih datuma, koji poziva na opšte dobro i multikonfesionalni sklad u Crnoj Gori.

“Uvažavajući ovaj sveti islamski praznik, koji vjernici Islama slave svugdje u svijetu, želim svima ličnu i porodičnu sreću, uz najljepše želje i miroljubive poruke Kurban Bajrama, uz tradicionalni poziv na čin svepraštanja po pravilima Šerijata, uz primjere dobre volje i namjere prema svima drugima”, rekao je Knežević.

Knežević ističe da Kurban Bajram nosi fini pečat porodične harmonije i slave, na koju se od srca pozivaju svoji najbliži, rođaci i prijatelji, uz darove onih koji imaju više onima koji imaju manje, u atmosferi duhovne harmonije i vjere u multikonfesionalnu Crnu Goru, kao zemlju dobrih ljudi i vjernika svih vjera.

“Uvjeren sam da bogatstvo vjerskih različitosti uzdiže Crnu Goru pred Evropom i svijetom predstavljajući simbol mirnog suživota kao preduslova dalje afirmacije univerzalnih ljudskih vrijednosti u vremenu koje je pred nama”, rekao je Knežević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.