Knele natjerao fudbalere Budućnosti: Obučeni morali da plivaju u bazenu

0

Aleksandar Knežević Knele, simbol ludih 90-ih godina u Srbiji, natjerao je jednom prilikom cijelu fudbalsku ekipu da obučeni plivaju u bazenu!
Knele je živio ludo i brzo, a tako je i završio. Ubijen je u beogradskom hotelu “Hajat” u noći između 28. i 29. oktobra 1992, kada je imao samo 21 godinu.
Ipak, za života je uspio da, kao jedan od prvih pucača na beogradskom asfaltu, koji je pritom važio za neustrašivog, postane možda i najveća “legenda 90-ih”.
“Dok smo nabildovani Kneletov drug i ja igrali stoni tenis, sa strane su stajali fudbaleri Budućnosti iz Podgorice i smijali se bilderu koji je bio očajan u stonom tenisu. U tom trenutku dole silazi Knele, primijeti šta se dešava i to počinje da ga nervira. Riječ tamo, riječ ‘vamo, došlo je do čarke. Nakon kraće rasprave, Knele vadi pištolj i sve fudbalere tjera u teretanu i kaže:
‘Pošto ste se vi smijali mom drugaru, sad ćemo mi vama. Ko ne bude mogao da uradi isto što i on, onda ide na kupanje u bazen ali obučen!’
Bilder je digao iz benča 150kg 5 puta, fudbaleri su se pogledali i shvatili da im kupanje ne gine. Knele im je naredio da svi uskoče u bazen, ali mu ni to nije bilo dosta. Tjerao ih je da plivaju onako obučeni, u trenerkama. Na kraju ga je moj teča upravnik hotela zamolio da prestane da ih muči i tako se to završilo.
Tih par dana koliko su tu boravili, ja sam uvijek bio pored njega, tako da su me na kraju u hotelu prozvali Mali Knele”, ispričao je svjedok ovog događaja.
U sezoni 1991/92 ekipu Budućnosti sa klupe je predvodio trener Milan Živadinović, a igrali su, između ostalih, Anto Drobnjak, Miodrag Grof Božović, Niša Saveljić, Viktor Trenevski, Dejan Vukićević i svi su kasnije karijere nastavili u Crvenoj zvezdi i Partizanu.
(kurir.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.