Klupko se odmotava: Beogradski ugostitelj pod lupom policije zbog dilova sa Veljom Nevoljom?

0

Aleksandar Kajmaković, poznat kao Aca Bosanac, vlasnik restorana, kafića i klubova u Beogradu, priveden je u SBPOK kako bi objasnio svoje veze i saradnju s uhapšenim Veljkom Belivukom

Aleksandar Kajmaković (47), zvani Aca Bosanac, vlasnik više poznatih beogradskih restorana i klubova, juče je doveden u prostorije Službe za borbu protiv organizovanog kriminala kako bi u svojstvu građanina dao iskaz zbog sumnje da je sarađivao saVeljkom Belivokum, poznatijim kao Velja Nevolja.

Belivuk je, podsjetimo, uhapšen 4. februara zbog sumnje da je sa Markom Miljkovićem Maretom organizovao kriminalnu grupu koja se tereti za tri otmice i ubistva, trgovinu drogom i držanje oružja.

– Kajmaković, poznatiji kao Aca Bosanac, priveden je zbog sumnje da je na svoje ime upisivao firme čiji je pravi vlasnik bio uhapšeni Belivuk. Takođe, proveravaju se i sumnje da je poznati ugostitelj zajedno sa Belivukom učestvovao u iznudama od pojedinih vlasnika poslovnih prostora na luksuznim lokacijama u Beogradu – otkrio je izvor Kurira.

Kako saznajemo, kamere su Kajmakovića prošle godine više puta snimile kako dolazi na stadion FK Partizan u Humskoj ulici, u takozvani Belivukov bunker, koji su pripadnici kriminalne grupe koristili za proslave i sklapanje poslova.

– Njega je, kako se navodno može vidjeti na snimcima s kamera, u bunker dovodio kontroverzni biznismen Aleksandar Papić, inače brat bivšeg zamjenika načelnika SBPOK Gorana Papića – navodi naš izvor upoznat sa slučajem.

Prema nezvaničnim informacijama, pored sumnje da je Kajmaković, navodno, otvarajući firme na svoje ime, prao novac za Veljka Belivuka, istražitelji imaju saznanja i da su ljudi Velje Nevolje obezbejđivali sve lokale koje zvanično vodi Kajmaković.

Finansijska istraga

Belivuk je, podsjetimo, pod istragom Tužilaštva za organizovani kriminal zbog sumnje da je učestvovao u ubistvima navijača Crvene zvezde Zdravka Radojevića, “pink pantera” Milana Ljepoje, ali i Gorana Veličkovića Goksija, vođe navijača Partizana. Prema nezvaničnim informacijama, njegova kriminalna grupa dovodi se u vezu sa još desetak likvidacija.

– Paralelno sa krivičnim postupkom koji je pokrenut, pokrenuta je i finansijska istraga kako bi bili otkriveni tokovi novca ove organizovane kriminalne grupe – potvrdio je sagovornik Kurira. Kako je naveo, i tu istragu vodi Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Izvor: Kurir

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.