Kljajić: Zabrinjavajući podaci o padu broja stanovnika i povećanju broja nezaposlenih u Beranama

0

Dramatični podaci o padu broja stanovnika i povećanju broja nezaposlenih treba da zabrinu svakog građanina našeg grada, saopštila je Lidija Kljajić, predsjednica Opštinskog odbora DPS Berane.

„Konstantni izgovori čelnika lokalne uprave da je država kriva i da snosi najveću odgovornost za ovakvo stanje su degutantni. Koji su to potezi, projekti, odluke koje je u prethodnih 10 godina lokalna uprava napravila da bi promijenili ove katastrofalne negativne trendove u Beranama? Nema ih!“, izjavila je Kljajić, pa nastavila:

„Poređenja radi, 31.12.2012. godine broj nezaposlenih u Beranama je bio 1.896, a 31.12.2023. godine je iznosio 4.248 nezaposlenih, a od 2017. godine je i negativan prirodni priraštaj. Toliko o radu i brizi za grad i njegove stanovnike, a usta su uvijek puna obećanja, praznih naravno“, kazala je funkcionerka DPS-a.

Prema njenim riječima, „sramno odvajanje iz državnog Budžeta za Berane je još jedan pokazatelj nesposobnosti čelnika lokalne uprave da naprave i ponude razvojne projekte koje bi država finansirala, a koji bi za posljedicu imali otvaranje novih radnih mjesta, dovođenje investitora, pad nezaposlenosti i iseljavanja“.

„Jedina vizija razvoja je rasprodaja opštinske imovine koju koriste, ne za razvoj, nego za potrošnju i isplatu ličnih dohodaka i ugovora o djelu, sa samo jednim ciljem – zadržati fotelje dok im ne stigne karta u jednom pravcu uhljebljenja na funkcije u Podgorici“, tvrdi Kljajić.

Kako je istakla, „kao posljedica takvog odnosa prema lokalnim obavezama, imamo ekonomsko, demografsko, sportsko, kulturno urušavanje grada“.

„Pozivamo čelnike lokalne uprave da se okanu politikanstva, populizma, nacionalističke retorike i vođenja računa o pitanjima koja su van njihove nadležnosti i da se svi zajedno udružimo, kako bi predložili rješenja koja bi ovo beransko sivilo pokrenula sa mrtve tačke. Demokratska partija socijalista, sa svojim ljudima, stoji na raspolaganju svim dobronamjernim u lokalnoj upravi i u gradu, da zajedno sjednemo i dogovorimo poteze u pravcu ekonomskog ozdravljenja privrede Berana“, zaključila je Kljajić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.