Kljajević: Režim se razračunava s političkim neistomišljenicima

0

Da je Sjeverna Koreja čak svijetli primjer demokratije u odnosu na današnju Crnu Goru, u kojojrežim beskrupulozno koristi neformalno vanredno stanje da se razračunava s političkim neistomišljenicima, pokazuje i hapšenje Radovana Rakočevića, istaknutog funkcionera bjelopoljskog  DF-a, i člana GO DNP-a, saopštila je Jelena Kljajević, portparol DNP-a

Vijest da je Milo Đukanović inficiran koronavirusom objavljena je u velikom broju regionalnih medija, i uopšte nije demantovana iz kabineta predsjednika države kako su to njegovi medijskisavjetnici inače dosad radili. I, umjesto da objave demanti, iz kabineta Đukanovića su odlučili da procesuiraju Radovana Rakočevića, jer je zdravlje doživotnog diktatora svih građana Crne Gore državna tajna. Tim prije što je Milo Đukanović nakon povratka iz baltičkih država bio u obavezi da se testira na koronavirus i provede dvadeset osam dana u izolaciji.

Međutim, Đukanović ne samo da to nije uradio, već se bez  urađenog testa na koronavirus  šetao kroz Klinički centar, po Beranama i Tuzima. Pošto svako njegovo pojavljivanje u javnosti, s pancir-prslukom ili bez njega, i dodatno izaziva paniku i strah kod građana, najbolje bi bilo da  ga, za dobrobit čitave Crne Gore, i ne gledamo.

Podsjećamo javnost da je usljed pandemije globalnih razmjera koronavirusom inficiran i britanski premijer Boris Džonson, da su testirani Vladimir Putin, Donald Tramp i  Angela Merkel, i da niko u tim državama nije hapsio ljude koji su objavili tu vijest. Ajoš manje je neki građanin izvršio samoubistvo uznemiren saznanjem da bi njegov državni vođa mogao biti inficiran koronavirusom. Jedino, izgleda, u Crnoj Gori svi treba da se razbolimo ako je Milo Đukanović bolestan. Ili svi treba da se pravimo zdravi ako se on osjeća zdravim. Sve drugo je posao za tužioca, koji ovom sramnom i neustavnom akcijom protiv Radovana Rakočevića najavljuje zabranu korišćenja Fejsbuka, ili strogo kontrolisane sadržaje.

Radovan Rakočević je uzoran mladi čovjek, koji, osim što zbog  političkih progona od strane režima uživa status disidenta, služi na čast svojoj porodici i prijateljima. Iako narušenog zdravstvenog stanja, zbog kojeg je Rakočević u obavezi da sam sebi redovno daje injekcije insulina, on je u svojoj okolini prepoznat kao izuzetno slobodan i hrabar mladić, koji je učestvovao u svim opozicionim skupovima  i litijama. Pa je, svakako, i to razlog njegovog ekspresnog hapšenja i procesuiranja.

DNP-u i DF-u  je jasno da korumpirano Tužilaštvo, čak i u ovim okolnostima, ima za cilj i direktivu da se obračunava sa članovima i funkcionerima DF-a. Ali im postavljamo pitanje na koji način će obrazložiti sramno Rješenje, po kojem se Rakočević stavlja u pritvor od 72 sata, kao i nepostojeće krivično djelo koje navode u istom Rjenju, a po kojem je Rakočević plasirao lažnu vijest kojom je izazvao strah i paniku. Napominjemo da Rakočević nije plasirao lažnu vijest, već je samo link sa tom viješću podijelio na svom privatnom FB-nalogu, što je ogromna razlika. Rakočević, kao građanin, nije bio u obavezi da istražuje istinitost spornog teksta, niti je imao tu mogućnost, posebno ako se ima u vidu činjenica da niko iz Đukanovićevog kabineta nije demantovao ovu vijest.

Kako bismo pomogli Tužilaštvu da skine okove sa sebe, i uvaži žalbu, koju je Rakočevićev advokat, Miloš Kojović, uložio, napominjemo da ova vijest kod Radovanovih prijatelja nije izazvala ni strah,  ni paniku, ni mučninu, ni povraćanje, ni temperaturu. I, ako misle da hapse po tom principu, onda će za vrijeme korone morati da uhapse većinu građana Crne Gore i cioDemokratski front, koji stoji uz Radovana Rakočevića. A naravno, menadžment RTCG, i režimske medije koji dnevno plasiraju makar po dvadeset vijesti koje izazivaju strah i paniku, treba vjerovatno nagraditi iz fonda Milutina Simovića od naših i Radovanovih para.

A što se tiče Demokratske narodne partije i cjelokupnog DF-a, Milu Đukanoviću poručujemo, kako bi mu ublažili hipohondriju i skinuli pancir i masku bez koje herojski ne smije nikud da mrdne, da mu želimo dobro zdravlje i zato da bi imao kondiciju da odgovara za sva nepočinstva i torture koje je priredio napaćenom narodu Crne Gore.

DNP na kraju još jednom upozorava režim, i Mila Đukanovića lično, da će svi oni snositi moralnu i svaku drugu vrstu odgovornosti ako se Radovanu Rakočeviću, koji i u zatvoru sebi redovno mora davati injekcije insulina, bilo šta desi!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.