Kljajević (DNP): Đukanović se latio prevelikog zalogaja, narod će odbraniti svetinje!

1

Narod Crne Gore je olako prelazio preko brojnih nepočinstva koja je autokratski i kleptokratski režim Đukanovića sprovodio tokom posljednje tri decenije, ocijenila je Jelena Kljajević, portparol DNP-a.

“Građani su zanemarivali činjenicu da je ovaj režim uništio sve čega se dotakao, i pritom izdao svaku državu za koju se navodno borio, od SFRJ, kroz vođenje “rata za mir”, do SRJ, koju je, u svjetlu pljačkaških interesa,
ugasio na pokradenom referendumu.

Narod je na silu prihvatao i činjenicu da je aktuelni režim preko svojih prljavih privatizacija pozatvarao i opelješio sve profitabilne fabrike i preduzeća, a radnicima dao status gubitnika tranzicije. Tako je prihvaćeno i oduzimanje simbola, ispod kojih su naši preci ginuli u borbi protiv okupatora. Neodgovorno je prihvatano i skrnavljenje našeg prelijepog književnog jezika, uz davanje primata nepismenosti i neobrazovanju, smatra ona.

Umorni od borbe za golu egzistenciju, nemoćno sliježući ramenima, građani su prihvatili i uvlačenje zemlje u zločinački savez koji nas je ne tako davno zasipao smrtonosnim bombama.

“Tako je prihvaćen i Štokholmski sindrom, koji svugdje u svijetu ima medicinski tretman.
Ćuti ovaj narod i kad mladost gine na ulicama, jer, u nemogućnosti da sebi obezbijede život dostojan čovjeka, mladi olako ulaze u kriminalne vode i postaju žrtvama obračuna kriminalnih klanova. Obespravljeni, nemoćni, izrabljeni, umorni od borbe za golu egzistenciju, građani danas još jedini izlaz i nadu vide u vjeri i njenoj snazi.

Aktuelni režim Đukanovića im je oduzeo sve, pri čemu im je ostala samo vjera u Boga i njegovu promisao da će se sve ovo jednog dana zvati juče. Režim sada pokušava da građanima oduzme i jedinu utjehu, izlaz i spas u ovim teškim vremenima. Režim Đukanovića je sve raskrčmio, Crnu Goru opelješio, i sad namjerava da još i crkvene objekte pohlepno i kleptomanski prigrabi za sebe, licitirajući ovih dana čak i visinu njihove vrijednosti, kaže ona.

Ovo zato što mu je svega malo, pa ne vidi ni u čemu ništa sveto, nego samo goli šićar.

“DNP je u snažnom uvjerenju da se odnarođeni režim ovog puta latio prevelikog zalogaja, prvenstveno jer je slobodni narod odlučio da brani i odbrani ono što mu je jedino preostalo. Upravo zato, svi miroljubivi i dostojanstveni putevi sjutra vode ka Podgorici, pred hram Hristovog vaskrsenja!, poručila je ona.

1 Comment
  1. Đoko Orlandić komentariše

    Imajući u vidu tvoja usta nema “velikog zalogaja” za tebe. Očito je da imaš iskustva sa tim.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.