Klica podnio tri tužbe protiv nove uprave NPCG

4

Bivši direktor Javnog preduzeća za Nacionalne parkove Crne Gore (NPCG) Elvir Klica podnio je tri tužbe, dvije Osnovnom suduu Podgorici radi poništavanja odluke Upravnog odbora NPCG, kojom se on razrješava dužnosti, i protiv predsjednice tog tijela Marine Jočić zbog, kako je naveo, „iznošenja netačnih informacija na njegov račun”, piše Dan.

Treću tužbu je podnio Upravnom sudu od kojeg traži poništavanje odluke Vlade koja ga je i zvanično razriješila dužnosti.

Klica za Dan kaže da konstitutivna sjednica Upravnog odbora nije ni održana, tako da to tijelo ustvari nije ni formirano jer fale dva člana.

“Umjesto konstitutivne sjednice, Marina Jočić je tog dana donijela više nezakonitih odluka. Ne mora neko biti pravnik kao Marina, pa da zna da odluke moraju imati dispozitive, obrazloženja potkrijepljena činjenicama, a ne paušalne ocjene”, izjavio je Klica.

Naglašava da Jočićeva ni sama ne zna koliko je dosad održala sjednica Upravnog odbora, „jer se njene sjednice održavaju tako d a ona donese odluku i zavede je”.

“Bahatim ponašanjem zloupotrebljava položaj na način što se miješa i u sudske postupke”, tvrdi Klica.

Dodaje da je Jočićevu tužio jer ga je optužila da je sklopio deset nezakonitih ugovora o radu, te da je poslednje trenutke u pravljanja Nacionalnim parkovima iskoristio da na državni račun kupi telefon u vrijednosti od 600 eura. Klica tvrdi da to nije istina, te da je dostavio ugovor o kupovini telefona i od Jočićeve traži naknadu materijalnih troškova u vrijednosti od 7.500 eura.

“Neistina je da sam sklopio deset nezakonitih ugovora o radu, jer od dana imenovanja tužene na dužnost predsjednice Upravnog odbora do 23. decembra 2020. godine, kada je dala izjavu za medije, ni nadležni organ za poslove inspekcijskog nadzora ni sud nijesu donijeli bilo kakvu odluku kojom bi potvrdili ovu tvrdnju tužene. U trenutku iznošenja ovih navoda tužena je, s obzirom na položaj predsjednice upravnog odbora javnog preduzeća, znala da su ovi navodi neistiniti. Takođe, tužena je iznijela još jedan neistinit navod da sam poslednje trenutke upravljanja nacionalnim parkovima, iskoristio da na državni račun kupim telefon u vri jednosti od 600 eura, a što je opet, s obzirom na položaj i dostupnost dokumentacije, znala ili morala znati da je neistina”, naveo je Klica u tužbi.

Klica je tužio Upravnom sudu Vladu zbog povrede pravila postupka i pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.

“Rješenjam Vlade razriješen sam dužnosti direktora NPCG. U obrazloženju pobijanog rješenja se navodi da je vladina komisija za kadrovska i administrativna pitanja prihvatila predlog Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, za moje razrješenje sa dužnosti direktora preduzeća, a sve na osnovu odluke Upravnog odbora NPCG, kojom je utvrđeno da se razrješavam zbog nasavjesnog finansijskog poslovanja i nezakonitog zapošljavanja. Pobijano rješenje je doneseno uz bitnu povredu pravila postupka jer obrazloženje ne sadrži razloge koji upućuju na odluku u dispozitivu rješenja”, navedeno je u tužbi.

4 Comments
 1. Riki komentariše

  Mrs nesoju kormpirani…mislio si nece lomi nikad pasti aahahah
  Ovaki ko Klica su nam ojadili drzavu!

 2. Rodjo komentariše

  U pravu si klica, da oni tebe optužuju. A na toj tvojoj lepoj faci se vidi da nebi ništa ukrao. Sram ih bilo. Tebi je mjesto u Spužu. Malo da se odmoriš posle teškog rada.

 3. Ivi komentariše

  Da vratiš telefon, pa da se da nekom detetu za školu. A ti zijeva preko brda. Ruku na usta pa viči. Ko će te više.?

 4. akvarius komentariše

  sta covek da kaze ovoj FUKARI

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.