Klan iz Granda gura svog kandidata: Tomčić mijenja Stojanovića

0

Unutar Uprave policije vodi se sukob oko budućeg naslednika Slavka Stojanovića, koji u februaru sledeće godine napušta tu funkciju, a favoriti su Dragan Blagojević i Zoran Tomčić, saznaje Borba. Prvi pik je Blagojević, međutim, u poslednje vrijeme Tomčić je uspio da se iskristališe kao ozbiljan kandidat. Inače, Blagojević se vezuje za “mojkovački klan”, dok Tomčića povezuju sa ekipom iz Granda.
-Blagojević je, gotovo izvjesno, bio viđen na toj funkciji. Međutim, poslednjih dana, Tomčić je izbio u prvi plan, tako da će se do poslednjeg trenutka voditi mrtva trka između njih dvojice, kazao je naš sagovornik.
Blagojević je trenutno pomoćnik direktora policije, a Tomčić je čelu Forenzičkog centra, a obojica imaju dugogodišnje policijsko iskustvo.
Spekuliše se da su u poslednje vrijeme spuštene tenzije između dva susprostavljena klana, koji je godinama u sukobu.

Pavićevića guraju u vrh
Visoku funkciju će, kao kaže naš izvor, zauzeti i Milovan Pavićević koji je na mala vrata vraćen u vrh policije. Bio je neraspoređen, a Stojanović ga je nedavno postavio za svog savjetnika. Pavićević je saslušan prošle sedmice u Specijalnom državnom tužilaštvu u okviru istrage o nestanku pisama i dokumenata izuzetih tokom pretresa kuće Veselina Mujovića u februaru prošle godine. Pisma su najprije ukradena iz Uprave policije, a onda nakon 40 dana pronađena u njihovom službenom vozilu. Specijalno tužilaštvo je zbog nestanka pisama tada uhapsilo v.d. šefa Odsjeka za sprečavanje organizovanog kriminala i korupcije Dalibora Medojevića i inspektora tog odsjeka Nikolu Terzića.
Njih dvojica su osumnjičeni da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja.
Milovan Pavićević je podnio ostavku na funkciju šefa kriminalistike sredinom januara ove godine zbog serije likvidacija unutar klanova, a na njegovo mjesto je tada postavljen bivši zamjenik osnovnog državnog tužioca u Podgorici Enis Baković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.