Kladionice dale kvote za izbore: SNS na 61 odsto, a SPS na 12 odsto!

0

Mnoge kladionice već su objavile svoje kvote za prelazak cenzusa pojedinih izbornih lista za parlamentarne izbore 21. juna, a prema predviđanju kladioničara u Skupštinu Srbije će ući svega pet lista.

Kako prenosi Blic, tipuje se i na broj glasova, odnosno ko će osvojiti koliko procenata. Oni su gotovo svuda isti, što dosta govori o očekivanjima koja izgleda nisu prevelika.
Najmanje kolebanje je oko Srpske napredne stranke, pa su kladioničari odredili drugu kategoriju – da li će koalicija oko SNS osvojiti više ili manje od 61,01 odsto i tu je kvota 1,8.

Među onima po proceni kladionica koji će preći cenzus nalazi se i kolacija Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija. Njima se predviđa osvajanje 12,1 odsto glasova. Svako ko se kladi da će osvojiti više imaće kvotu 1,9, a kvota za manje od toga je niža i iznosi 1,7.

Cenzus će preći i Pokret slobodnih građana, ali ne mnogo preko neophodnih tri odsto. Tako PSG na čelu sa Sergejem Trifunovićem u kladionici računa na 3,2 odsto glasova, a kvota je ista i za bolji i za gori rezultat i iznosi – 1,8.

Među onima koji bi mogli da uđu u Parlament su i radikali. Za njih kladionice imaju dobre prognoze i kreću se blizu onih koju ima PSG. Za njih bi moglo da glasa 3,1 odsto.

Prelazak cenzusa prognozira se i listi Aleksandar Šapić – “Pobeda za Srbiju”, a prema kladioničara oni bi mogli da osvoje 4,25 odsto.

Sve ostale liste nemaju mnogo šanse, a cenzusu od tri odsto najbliža je koalicija Metla 2020 sa procenjenih 2,2 odsto, navodi Blic.

Za njima ide Ujedinjena demokratska Srbija sa 2,05 odsto. Zavetnici bi mogli da osvoje 1,9 odsto, a lista “Za kraljevinu Srbiju” 1,65. Na začelju je koalicija oko Milana Stamatovića kojoj kladionice predviđaju 1,118.

U narednim danima trebalo bi da se na kladionicama nađu liste koje tek treba da budu odobrene.

Zanimljivo je da je na prethodnim parlamentarnim izborima cenzus prešlo sedam lista, s tim što je izborni prag tada bio veći za dva procenta i iznosio je pet odsto, zaključuje se u tekstu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.